Kirjoitin jokin aika sitten eräässä postauksessani, että koirasudet pitäisi kieltää. Tällainen päätös onkin jo tehty. Hienoa! Kesäkuun alusta lähtien koirasusien kasvattaminen, ostaminen, myyminen, omistaminen ja luontoon päästäminen on kiellettyä. Tarkoituksena on estää villien susien risteytyminen koirasusien kanssa. Erinomaisen järkevää. Ongelma tosin poistuu vain vähitellen, koska nyt syntyvät pennut elävät reilut kymmenen vuotta. Jo olemassa olevia eläimiä on tuskin tarkoitus tappaa?

Jossain takametsissä koirasusien harrastamien todennäköisesti jatkuu. Kukapa joka torpassa kävisi tarkistamassa, mitä eläimiä siellä hyysätään. Sinänsä aika mielenkinntoista, jos sekä suden salametsästäjät että koirasusiporukat pesiytyvät samoille seuduille. 

Uuden eduskunnan olisi tärkeää pitää voimassa edellisen eduskunnan aikomus määrätä koirille sirutuspakko. Koirien tai koiriksi väitettyjen pitää olla identifioitavissa, tarvittaessa periytymisen varmistavan geenitestin avulla.  Eläimen vanhempien pitää silloin olla  tiedossa. Vahinkoastumisissa tai "vahinkoastumisissa" saattaa  pentueen isä  toki olla tuntematon, mutta emä on aina tiedossa ja toivottavasti silloin myös sen omistaja eli henkilö, joka on vastuussa pentueesta.