Kun Diandra voitti Idolsin, kirjoitin tässä blogissa, että hän tarvitsee taakseen ammattitaitoisen tiimin noustakseen tasolle, jolle rahkeet riittävät eli jopa kansainväliseen tunnettuuteen. Epäilin kuitenkin, ettei tällaista ammattitaitoa Suomesta löydy. Onko Diandrasta kuultu juuri mitään Idolsin jälkeen? Ehkä on, mutta ei se minun korviini ole kantautunut. Se voi tietysti olla tietoinenkin ratkaisu: annetaan nuoren ihmisen saada opintonsa valmiiksi ja kasvaa.

Nyt Diandra osoitti kykynsä Tähdet tähdet - kilpailussa. Finaalin jälkeen kilpailua tuomaroinut Maria Veitola toivoi ammattitaitoista tiimiä Diandran avuksi. Jospa Veitolan sana painaisi! Suomalainen musiikin tuotantokoneisto sylkee  markkinoille  piipittäjiä, vinkujia, ynisijöitä, lepertelijöitä, honottajia ja kurkkulaulajia, joiden etunumi alkaa mieluiten J:llä ja joiden kyvyt ja laulutaito ovat keskinkertaisia. Kaipa heidän kanssaan on helppo työskennellä. Jos ura ei lähde urkenemaan, voi aina vedota siihen, ettei "artistissa" sittenkään ollut tarpeeksi potentiaalia ja kas kun yleisön suosiokin on niin arvaamatonta. Että eihän nyt koneiston epäonnistumisesta ole kyse. Mutta jos Diandran kanssa ei saa mitään mainittavaa aikaiseksi, joutuu katsomaan peiliin. Ehkä se on pelottavaa.

Jari Sillanpää kuitenkin voitti kilpailun. Hänellä riittää faneja, jotka varmaan äänestivät tässäkin kisassa. Samanlaista fanijoukkoa on tuskin vielä Diandralla. Kaikki kunnia toki SIllanpään muuntautumiskyvylle. Hyvä laulajahan hän on ollut aina. Formaatti jatkunee  ensi vuonna. Luultavasti on helppo löytää laulajia, joiden oletetaan putoavan kisasta melko varhaisessa vaiheessa, ellei sitten synny Kanki Kaikkos -ilmiötä. Sen sijaan on tosi vaikea keksiä, ketkä olisivat Diandran ja Jarin veroisia finalisteja.

Muut laulukilpailuformaatit ovat menneet puuduttaviksi. Viitsiikö niitä vielä joku katsoa?