Nykyisten koirien ikäpresidentti, lauman pomo, Pilvin mami ja Lunan isöäiti Tuisku täyttää Jussina 11 vuotta. Onnittelemme!

Hain Tuiskun aikoinaan Tampereelta. Hakumatkassa oli vähän dramatiikkaa: jouduin kovimpiin ukkoskuuroihin, mitä olen koskaan tien päällä kohdannut. Näkyvyys oli nolla, ja auto luisteli vesipatjan päällä. Pariin kertaan pelastauduin bussipysäkille ja P-paikalle. Siellä seisoivat muutkin odottamassa kuuron loppumista. Tuisku veti sikeitä melkein koko matkan. Sillä oli esiliinana 10-vuotias havaneesi Minni, jonka tiesin suhtautuvan ystävällisesti ja rauhallisesti kaikkeen ja kaikkiin. Tuisku solahtikin ongelmitta silloiseen koiralaumaan, jonka muodostivat havaneesit Minni ja Ines sekä Windy-setteri.

Tuisku osoittautui mainioksi pakkaukseksi. Se on hyvähermoinen  ja reipas veitikka, joka valmistui vauhdilla valioksi. Se oli käytännöllisesti katsoen täysin terve 10-syntymäpäivänsä kynnykselle. Viimeisen vuoden aikana kohdatut vaikeudet (ristisiteen repeämä ja leikkaus; sitkeä virtsatietulehdus, johon on ollut pitkä lääkitys) eivät tällä hetkellä aiheuta havaittavissa olevia ongelmia.

Tuiskulla on ollut kaksi pentuetta, 8 ja 7 pentua. Synnytykset sujuivat vaivattomasti, ja pennuista Tuisku huolehti esimerkillisesti. Ajattelin aikoinaan, että 15 pentua riittää yhdelle nartulle. Nykyään  minua harmittaa, ettei minulla ole omistuksessani kuin yksi Tuiskun jälkeläinen, sekin jo veteraani-ikäinen.

Lämpimät kiitokset Terhille tästä mainiosta havaneesihupakosta!