Kuten on tullut mainittua, ryhmäpuutarhamökissä on edellisen omistajan asentama ilmalämpöpumppu. Ennätyshelteillä se osoittautuitui loistopakkaukseksi, viilentämisominaisuuksiensa vuoksi. Niinpä ensimmäistä kesäänsä puutarhamökillä viettäneet koirat tottuivat siihen, että nimenomaan sisällä on ihanaa. Nythän helteet ovat ohi, mutta vanhasta muistista varsinkin Pilvi pyrkii sisälle aina kun se vain on mahdollista. Nyt viikonloppuna pumppu ei edes ollut päivällä toiminnassa ja ovi sen sijaan oli auki, joten koirat saivat mennä ja tulla sisään tai ulos miten lystäsivät. Perjantaina Pilvi vielä jatkoi sinnikkäästi "minä ainaskin olen sisällä" -linjaansa ja päivysti enimmäkseen eteisessä, mutta lauantaina sen päässä ilmeisesti alkoi vähitellen raksuttaa: "Hetkinen, eihän täällä ulkona oikeastaan ole niin kuuma, tjaah, no tuota, ehkäpä sitten makailen tässä terassilla kun täällä ovat kaikki muutkin. Jopa muutamaan Lunan masinoimaan riehumiskohtaukseen Pilvikin jaksoi osallistua. Jos Luna ei saanut muita innostumaan, se juoksi sitten yksinään oikein sydämen kyllyydestä.

Yöllä oli vain viitisen astetta lämmintä ja kappas, ilmalämpöpumpun teho alkoi vähän takkuilla. Kylmä ei toki ollut, mutta 24 asteessa pumppu ei jaksanut mökkiä pitää vaan viileimmillään lämpö oli yöllä käynyt reilussa 20 asteessa. Ihmettelinkin, miksi edellisellä omistajalla oli myös sähköpatteri, jollainen meilläkin kyllä on. Nyt selvisi miksi. Tuskin sitä monta kertaa yöllä tarvitsemme, koska emme kylmään vuodenaikaan yövy mökillä, mutta päiväseltään pistäytyessä se on mukava apu lämmityksessä. Silti sen liesikamiinan hommaaminen on sunnitelmissa. Elävä tuli on kodikasta, lämmittää nopeasti ja poistaa myös kosteutta, jota on aina syksyin, keväin tarjolla.

Ilmalämpöpumpulla on tylsätkin puolensa, nimittäin huolto. Ohjekirjaa olen jo tankkaillut. Vielä kun saisi asian aikaiseksi tai ulkoistettua...

Jo aikaisemmin on tullut huomattua ilmastoidun auton ihanat puolet. Semmoisella on tullut ajeltua viimeiset viisi vuotta. Edellinen auto oli vielä ilmastoimaton ja lisäksi tummanvihreä! Siinä olikin tekemistä, että saatiin koirat helteellä viilennettyä!