Helsingissä on tai oli meneillään jokin taidepläjäys, jossa oli esillä alaston vanha nainen lasivitriinissä. Poliisi komensi laittamaan vaatetta päälle. Naisella näkyi sitten olevan pikkuhousut ja rintsikat.

Asiasta nousi tietenkin meteli: Sensuuria! Kauheeta! Missään muualla ei teosta ole sensuroitu. Kohun vuoksi me täällä susirajallakin kuulimme tästä festivaalista vai mikä se nyt onkaan. Sen verran hartaasti asiaa on jauhettu mediassa. 

Tämän parempaa mainosta ei voi toivoa! Mikään ei nykyään enää hätkäytä, ei ainakaan alastomuus eikä ainakaan sauna-Suomessa. Miutta sitten tuli onnenkantamoisena tämä vaatettamiskäsky, ja suvaitsevaisto pääsi höyryämään ihan perinteiseen malliin.

Vaatettamiskäskyn antaneen poliisin voisi palkita joko 1) taiteen tunnettuuden edistämisestä tai 2) rohkeudesta. Hätkäyttäminen ei nykymaailmassa vaadi kummoista rohkeutta vaan ainoastaan kekseliäisyyttä, mutta sen vastustaminen vaatii kansalaisrohkeutta ja/tai virkamieheyden ja lain tulkinnan suojaa. Saapa nändä, kauanko kestää, ennen kuin tästäkin "skandaalista" on puristettu viimeisetkin mehut.