Kennelliitto on valinnut ensi vuoden teemaksi kasvattamisen. Sanoisinpa, että jo oli aikakin. Ilman kasvattajia ei ole koiria eikä kennelliittoa. Ei olisi agilitya, koiratanssia eikä rally-tokoa. Ei olisi Hirviherra-kilpailua, ei Ajokuningasta eikä vuoden näyttelykoiraa. Ei olisi minkään sortin yksöis-, kaksois- eikä kolmoisvalioita. Ei toimikuntia eikä yhdistyksiä. Ei kennelpoliitikkoja eikä kansainvälisissä luottamustehtävissä patsastelua.

Tämän rakennelman perustassa kannattelemassa koko järjestelmää puurtavat kasvattajat. Tuhatpäiseen joukkoon mahtuu monenlaista sukankuluttajaa, valitettavasti, mutta valtaosa on täysjärkisiä, vastuuntuntoisia, koiriaan rakastavia, niiden parhaaksi toimivia kunnon ihmisiä, jotka kuitenkin nykyään saavat helposti loskaa niskaansa. Loska ei ole kritiikin synonyymi. Asiallista kritiikkiä meidän kaikkien on kyettävä ottamaan vastaan, omaksi parhaaksemme, olemmepa koirien kasvattajia tai emme. Loska on tietämättömyyden, pahantahtoisuuden ja typeryyden synonyymi.

Teemavuotena kennelliitto järjestää kasvattajille kursseja muutamilla paikkakunnilla. Kursseille mahtuu tai voi muutenkaan  osallistua vain rajallinen määrä ihmisiä. Toivottavasti kurssien olennainen materiaali julkaistaan myös netissä, jolloin se on kaikkien kiinnostuneiden tavoitettavissa.