Hoito on Jessica Sunin esikoisteos. Nimi on kaksimerkityksinen: kertoja, mies, on luotaisterapeutti, joka hoitaa ja "hoitaa" naisia. Peruskoulunsa kesken jättänyt entinen pikkurikollinen, nykyinen rakennusmies ja keikkamuusikko sekä omatekoinen terapeutti poimii  uhrinsa vastaanotoltaan. Tällä kertaa hänellä on kierroksessa Susanna, yliopistokoulutuksen saanut ympäristöaktivisti ja vegaani. Terapeutti Pera on narsistinen sadisti, joka pyrkii terapian varjolla murtamaan uhrinsa psyyken, tuhoamaan egon, kuten hän itse selittää. Tämän vastenmielisen nilkin hahmo on taitavasti rakennettu. Uhrin asemaan juuttuva Susanna on sopivan ärsyttävä: Miksi fiksu nainen antaa niljakkeen manipuloida ja vedättää itseään? Herää! tekisi lukijan mieli karjaista. 

Pera on nykyaikainen auervaara, ja Hoito linkittyy  naisia huijaavista miehistä kertovaan traditioon. Pera ei tosin juuri yritä hyötyä Susannasta taloudellisesti päinvastoin kuin esimerkiksi Juha Tuula-Liina Variksen teoksessa Naisen paras ystävä . Peran tavoittelema hyöty on hänen naisen nöyryyttämisestä saamansa nautinto, seksisuhteen lisäksi. 

Hoito on nopealukuinen ja  helppotajuinen kirja, suorastaan selkokirjallisuutta. Lukijan ei todellakaan tarvitse pitää silmällä aikatasoja tai rakenneratkaisuja tai fundeerata epäluotettavan kertojan harhautuksia. Helppoutta lisää myös Sunin journalistinen tapa kirjoittaa enimmäkseen hyvin lyhyitä kappaleita. Mikäpä siinä, mutta välillä tuli ikävä Knausgårdia, joka saattaa ladata kuusisivuisen (kyllä, laskin) kappaleen, tai Orhan Pamukia, jonka esineluettelo Viattomuuden museossa jatkuu ja jatkuu. Tai Monika Fagerholmia, jonka Amerikkalainen tyttö ei avaudu tv:n katselun ohessa vilkaisemalla. Eksyin nyt täysin asiasta, mutta tarkoitan siis, että vähän enemmän voisi Sunikin luottaa lukijan viitseliäisyyteen ja ymmärrykseen. Hmph. Joo. Toisaalta kirjan lajityyppi on sellainen, ettei mikään ihmekikkailu kenties siihen istu eikä ole kohderyhmän mieleen? 

Hoitokin on niitä kirjoja, jonka aioin jättää kesken 50. sivun paikkeilla mutta en sitten jättänytkään. Vissiin syystä, että Hoidossa on kuitenkin riittävästi taitoa ja tuoreutta  kannattelemaan teosta pinnalla.