Kennelliitto uudisti jonkin aikaa sitten pentuvälityksensä nettisivut. Niissä on paljon hyvää varsinkin ensimmäistä koiraansa hankkivan kannalta. Rotujen plaraamisen  lisäksi tulee toivottavasti tutustuttua muuhunkin koiratietouteen. Myös linkit rotujärjestöjen ja -yhdistysten nettisivuille ovat aiheellisia ja kannustanevat  yhdistyksiä skarppaamaan sivujensa laadun säilyttämiseksi ja jopa parantamiseksi.

 
Yhdestä asiasta en uusituilla sivuilla pidä: enää ei saa vaivattomasti esille sellaista pelkistettyä listaa, jossa on myytävänä olevat pentueet ryhmittäin, en ainakaan löydä.  Kun pari vuotta sitten harkitsin pennun ostoa, minulla oli useampia vaihtoehtoja: japaninpystykorva, mitteli ja volpino viitosryhmästä sekä papillon ja havannankoira yhdeksiköstä.  Näin yhdellä silmäyksellä, oliko näistä roduista pentuja tarjolla. Niitä rotukohtaisia tietoja on turha joka kerta katsella, ja jos rotu on umpituttu kuten minulle havannankoira, vielä vähemmän.  (Sivumennen sanottuna: Kyllä on tai ainakin oli talvella 2014- 2015 tricolourväriset paplarinartut harvassa. Eikö niitä synny vai myydäänkö tiskin alta kamuille? No, päädyinpä sitten tutunturvalliseen havannaan...)
 
Havannalaisten nettisivuista olis jokunen kommentti, mutta ne on näköjään  tarkoitus uudistaa, luin lehdestä. Hienoa. Enpä sitten narisekaan mitään...
 
(22.15 lisätty lause ja korjattu muutama lyöntivirhe.)