Tämän päivän HS:n yleisönosastossa taas joku dosentti oli laittanut tittelikseen kaikenmaailman dosentti. Syynä on varmaan Juha Sipilän tokaisu, josta dosentit ovat ottaneet nokkiinsa. Pääministerin asemassa olevan henkilön pitäisi tietenkin harkita huolellisemmin, miten asiansa ilmaisee.  

Kokonaan toinen juttu on sitten se, että maailma on muuttunut eikä oppiarvo tai titteli tuo automaattisesti mukanaan arvostusta. Papit ja opettajat ovat aikoja sitten pudonneet jalustalta. Mummotkaan eivät varmaan enää niiaa terveyskeskuslääkärille, vaikka kirurgin ammatti on yhä arvostetuin. Se ei kuitenkaan johdu tittelistä vaan koulutuksen ja työn vaativuudesta ja hyödyllisyydestä.

Väitelleet eri alojen tohtorit olivat muinoin harvinaisia. Nykyään heitä riittää Big Brotherin kilpailijoiksikin. Dosenttien lippua pitää puolestaan korkealla esimerkiksi dosentti Johan Bäckman kertomalla kauhutarinoita venäläislasten kohtelusta Suomessa. 

Niin se vaan on, että dosentitkin joutuvat ansaitsemaan arvostuksensa, se ei lankea heille itsestään kuin manulle illallinen. Dosentit voivat olla muiden mielestä päivystäviä dosentteja tai jopa kaikenmaailman dosentteja, aiheellisesti tai aiheetta.