Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma-konserni vainoaa Yleisradiota. Erityisesti tikun nokkaan on joutunut  mainio Areena, ja Ylen nettisivuja  jahtaa myös jokin Medialiitto. Rahoitamme Yleisradiota verovaroin, mitä yksityinen bisnes ei voi sulattaa.

Mitähän jos pistäisimme pystyyn boikotin. Minulle on tullut Hesari opiskeluajoista lähtien, siis tosi kauan.Tällä hetkellä Hesarin paperiversio digioikeuksin maksaa jatkuvana tilauksena 499  € ja määräaikaisena 570 €. Lisäksi tilaan Teema-lehden, 28,80 €. Riippuu tuloista, onko tämä halpaa vai kallista, mutta kaikilla ei joka tapauksessa ole varaa eikä välttämättä haluakaan tilata Hesaria tai muita Sanoman lehtiä.

Ilmaiseksi voi toki lukea esimerkiksi Ilta-Sanomien nettisivuja: mitä joku Janni Hussi on tehnyt tai sanonut; kuka vääntelehtii "rohkeissa" kuvissa; kenen lusikat ovat menneet jakoon ja kenen kainalossa on uusi rakas. Ilta-Sanomienkin kanssa kilpailee kiusallisesti Yle, jonka nettisivuilla ei kerrota Janni Hussin kuulumisia mutta joilta saa selville, mitä merkityksellistä ympärillämme  tapahtuu. On se niin väärin!

Kuvitteleeko kaupallinen media, että  Ylen nettisisältöjen karsiminen toisi lisää tilaajia maksumuurin takana olevalle sisällölle? Kenen nilkkaan Ylen typistäminen kalahtaisi? Vähävaraisten.

Sanoma omistaa käsittääkseni myös Neloskanavan. En löydä kanavalta juuri koskaan mitään katsottavaa enkä näin ollen ole tarvinnut myöskään Ruutua. En tiedä, onko se maksullinen vai ilmainen. Ylen televisiokanavilta katson oikeasti (!) lähinnä uutisia, dokumentteja ja luonto-ohjelmia, mutta Areenaa rakastan. Se on  runsaudensarvi; aina löytää jotain katsottavaa  tai kuunneltavaa, ja esimerkiksi sarjat katsonkin enimmäkseen Areenasta, josta ne voi katsoa omaan tahtiin eikä viikon välein annosteltuna. 

Ja sitten siihen otsikossa ehdotettuun boikottiin: Monenkohan tilaajan pitäisi perua tilaus, jotta boikotti oikeasti horjuttaisi mahtavaa Sanomaa? 10 000 olisi kai liian vähän? Riittäisikö 100 000? Uskonko oikeasti tällaisen boikotin toteutumiseen? En. Mutta Sanomien ei kannattaisi kuvitella olevansa valtio valtiossa.