Näyttäisi siltä, että huusholliin ilmestyy lähitulevaisuudessa jokin tyyppi, jolle pitäisi keksiä nimi. Hauskaa! Nimittäin nimen keksiminen. Varpaaseen pureutuva pikku piraija ei välttis ole niin hauska, mutta aina on pentuajasta selvitty hengissä, puolin ja toisin...  Sitä paitsi havaneesin pentu painii onneksi höyhensarjassa kaikenlaisen remuamisen suhteen noutajan ja setterin pentuun verrattuna, joten senkin vuoksi olo on levollinen.

Mutta se nimi. Windy-setteristä lähtien eräänlaisena teemana ovat olleet sääilmiöt ja taivaankappaleet (Windy, Tuisku, Pilvi, Luna), ja tälla linjalla olisi tarkoitus jatkaa. Tuiskusta tosin olisi aikoinaan tullut Nuppu, ellei kadun toisella puolella olisi sattunut asumaan tylsä Nuppu, jonka kaimaksi en pentua halunnut. Nupun jälkeen laumaan olisivat varmaan liittyneet Kukka tai Flora, Rosa, Kielo, Hilla, Iiris, Kaisla, Pinja tms. Kasveissa riittää valikoimaa!

Mikä siis tirriäiselle nimeksi? Pyry? Ei, se on pojan nimi. Tuuli, Lumi, Kuura, Halla, Kide, Usva, Sumu, Sade? Ei, ihan hyviä koirien nimiä, mutta ei tälle tulokkaalle. Vega? Ehkä! Aurora? Liian pitkä, mutta miten olisi Aura? Ihan jees, paitsi että on kaksimerkityksinen sana. Aamu sen sijaan kuulostaan lehmältä ja Rusko hevoselta. Valo on selvästi poika. Stella ja Astra (molemmat tähti) ovat vähän hankalia lausua. Stellasta tulisi käytännössä Tella tai Telle ja Astrasta jokin Asra, Assu tai Asta. Cielo (taivas) kuulostaa äännettynä samalta kuin Kielo, mutta väliäkö sillä. Nube (pilvi) olisi Pilvi-vainaan kaima ja ääntyisi savoksi Nuupe, mutta pannaan silti korvan taakse. Säde on myös niitä hankalasti taipuvia.

Ilma, Helle, Ilta, Lauha löytyvät oikein allakasta, mutta ei. Sini, ei, naapurin tytär on Sini. Pitäisikö vielä kokeilla epsanjaa? Viento (tuuli), miten siitä tuleekaan mieleen Vinetto. Nieve (lumi) ei ole sen kummempi kuin suomenkielinen versio. Brillo (paiste) kuuluu hankalasti lausuttaviin, ja on sekin on suvultaan maskuliini.

Joten toistaiseksi pinnalla ovat Vega ja Nube. Saa nähdä, mitä vielä juolahtaa mieleen.