Katsoiko kukaan tätä ruotsalaista tv-sarjaa, kolme jaksoa? Olisi kannattanut. Itsekin tosin rupesin katsomaan ensimmäistä osaa sattumalta, mutta kiinnostuin. Tästä oli kyse: Ruotsissa valmistaudutaan eduskuntavaaleihin. Sosiaalidemokraattinen puolue on oppositiossa ja pyrkii vaalivoittoon Elisabeth Meyerin johdolla. Vaalivoiton myötä hänestä tulisi myös Ruotsin  ensimmäinen naispääministeri. Meyerillä on kuitenkin salaisuus: hänellä on Alzheimerin tauti. Vaalitaistelun loppusuoralla muistihäiriöt ja käyttäytymisessä tapahtuvat muutokset alkavat tulla esille ja pari läheisintä työtoveria saakin selville Meyerin salaisuuden. Asiasta päätetään kuitenkin vaieta, ettei mahdollinen vaalivoitto vaarannu.

Meyerillä on toinenkin ongelma: hänet on uhattu tappaa. Säpo tutkii asiaa ja pyrkii samalla varmistamaan Meyerin turvallisuuden. Tämä onnistuukin lähes, mutta ei aivan loppuun saakka. Meyerin uhrautuminen kuitenkin  pelastaa hänen nuoren seuraajansa Charlotten hengen. Sosiaalidemokraatit voittavat vaalit ja Charlottesta tulee Ruotsin ensimmäinen naispääministeri.

Valitettavasti en muista pääosan esittäjän nimeä. Roolisuoritus kuitenkin onnistui nappiin. Esittäjästä huokui käskemään tottuneen tahtonaisen arvovaltaa. Yhtä onnistuneesti hän ilmensi sitä surua,  pelkoa ja luopumisen tuskaa, jota tieto Alzheimerin taudista hänelle aiheutti.