Kommentoinpa lyhyesti niitä ravilähtöjä ja vähän muitakin, joista rustasin edellisen juttuni.

Toivoin, että Next Direction voittaa lämminveristen Suomen mestaruuden. Toisin kävi! Lähtöpaikka oli toki takarivissä, mutta enpä olisi arvannut, että N. D. on viimeinen lukuun ottamatta yhtä hylättyä. Oliko hevonen sairas vai onko hieno ura vain hiipumassa? 

Derbyäkään ei voittanut suosikkini An-Dorra mutta oli sentään kunniakkaasti toinen. Magical Princess juoksi koko matkan sisärataa, An-Dorra toista, kirissä kolmatta. Ratkaisiko tämä kisan? Ehkä, ehkä ei. Saattaahan olla, että Magical Princessiltä olisi vielä löytynyt lisävaihteita, jos se olisi ollut välttämätöntä. Ravilähdöistä jää joskus tympeä tai epäreilulta tuntuva jälkimaku. Tällä kertaa kaikki kärkinelikkoon ennakoidut saivat tilaisuuden osoittaa kykynsä. Mikään niistä ei laukannut tai jäänyt pussiin. Sahara Jaeburn  nousi vaatimaan johtohevoselta vauhtia, joten kierroskaupalla ei voinut myöskään "kävellä". 

Suomenhevosten isorahaisen lähdön voitti ikisuosikkini Camri, vähän yllättäen. Olen fanittanut Camria siitä lähtien, kun näin televisiosta sen taustajoukkoihin kuuluvan Konnun (mikä hänen etunimensä nyt onkaan?) haastattelun, jossa hänen suhtautumisensa hevosiin vaikutti sympaattiselta.

Ruotsin derby voitettiin maailmanennätysajalla. Just. Ravilähtöjen ajat eivät ole vertailukelpoisia, muuttujia on paljon, mutta onhan se saavutus eikä sitä saavutettu Suomen derbyssä.

Maanantain koelähdössä Kuopiossa juoksivat oripojat Massimo Hoist ja Callela Vipdeal. Mitään en hevosista ymmärrä, mutta jos tämän juoksun perusteella pitäisi valita itselle hevonen näistä kahdesta, se olisi Vipdeal. Saa nauraa ihan vapaasti, mutta minusta se vaikutti enemmän juoksijalta kuin Massimo. Tokihan nämä hevoset näkyivät kuvassa melko huonosti, koska koelähdöissä joudutaan kuvaamaan siellä täällä kaukana toisistaan juoksentelevia hevosia. Joo, sanonpa vielä, että kolmivuotiaat suomenhevoset ovat kyllä liikuttavia. Hitaasti mutta  varmasti mennä koputeltiin eteenpäin. Jonain päivänä jokin niistä saattaa tienata satojatuhansia - tai sitten ei.