Ihanan monikulttuuriset pääkaupunkiseutu ja Turku ovat sössineet asiansa: ne eivät ole onnistuneet rajoittamaan koronan leviämistä. Tässä ovat olleet oivana apuna perustuslakitalebanit, ihmisoikeusjuristit ja muut puristit. Niinpä Turkuun on lennätetty koronaa sairastavia, ja raksamiehet ovat matkanneet Virosta Suomeen ja takaisin, ettei rakennusbisnekselle aiheutuisi ongelmia. Pienemmistä yrityksistä ei ole niin väliä. Jos menevät konkkaan, niin menkööt. Ja voi voi, joidenkin on kulttuurisista syistä niin vaikeaa noudattaa koronasuosituksia. Ei maha mittään! Mutta ratkaisukin on löytymässä: rokotetaan pääkaupunkiseutu ja Turku ja annetaan takametsien odottaa.

Keväällä pääministeri velvoitti maakuntien mummukat eristäytymään karanteeninomaisiin oloihin. Kiltit ja lainkuuliaiset mummot tietenkin tottelivat ja jumittivat kuukausikaupalla kotonaan. (Onkohan tätä velvoitetta vieläkään selväsanaisesti kumottu?) Nyt iso osa näistä ikäihmisistä on saanut ensimmäisen rokotuksen, varsinkin pienissä parintuhannen asukkaan maalaiskunnissa, joten rokotusjärjestyksen muuttaminen ei koskisi heitä. Sen sijaan  isoissa maakuntien keskuskaupungeissa ovat  yli 70-vuotiaiden rokotukset vielä kesken, eikä nuorempia riskiryhmäläisiäkään ole saatu rokotettua. Nyt etelä vaatii, että rokotuksia pitäisi täällä vielä lykätä, että saataisiin enemmän rokotteita asiansa sössineille. Nytkö ei perustuslaki tai ihmisoikeudet estäkään ihmisten eriarvoista kohtelua? 

Jos minun, siis riskiryhmäläisen, rokote "viedään" väkisin, haluaisin korvamerkitä sen terveysden-  tai sosiaalihuollon työntekijöille. Käsittääkseni heitäkään ei ole vielä kokonaan saatu rokotettua sen enempää etelässä kuin täälläkään.  Sen lisäksi ehdottaisin pääkaupunkiseudulle, että omia jo saatuja  rokotteita voisi kohdentaa uudella tavalla, esimerkiksi mummojen asemesta voisi rokottaa bilettäjät. Tätä kai ei laki estäisi, jos se ei muutenkaan estä rokotusjärjestyksen muuttamista. Etuna olisi vielä, että muutoksen voisi toteuttaa heti eikä viikkojen kuluttua.

P.S. Sanonpa nyt varmuuden vuoksi, että teksti on satiiri. Ilmeisesti kirjoittajan pitää nykyään itse ilmoittaa tällaiset asiat.