Kukapa ei olisi kuullut väitettä, että trokarit myyvät pentuja auton takakontista markettien parkkipaikoilla. Viimeksi tämä väite oli laajasti esillä viime viikolla, jolloin toteutettiin eläinten laittoman tuonnin vastainen tehoisku.

En ryhdy kiistämään, mutta en tunne ketään, joka olisi ostanut pennun takakontista enkä ole koskaan nähnyt pentuja markettien parkkiksilla. Miksi? Kenties siksi, että ainakin tuontipennut on helpompi myydä Etelä-Suomessa kuin roudata niitä syvälle Savoon? Tai siksi, ettei jobbari varmaankaan pystytä parkkipaikalle kylttiä, että pentuja myytävänä. Kuvittelisin, että kaupoista sovitaan etukäteen ostajan kanssa, joka tulee sitten parkkipaikalle hakemaan ja maksamaan pennun.

Mutta kuinka laajaa tällainen takakonttikauppa on, tietääkö sitä kukaan edes suunnilleen? Uskoisin, että suurin osa hämäristäkin pennuista sentään myydään asunnoista. Onhan se paljon myyvempääkin, kun pennuilla on olevinaan koti, vaikka kyse olisikin lähinnä välivarastointipaikasta. Takakonttimyynnistä puhuminen on kuitenkin raflaavampaa ja sopii propagandatarkoituksiin kuin nenä naamaan. Vaikka pikkasen liioiteltaisiin, ainakin se tapahtuu hyvässä tarkoituksessa!