Perinnemökillä käydään harvoin. Niinpä nytkään siellä ei lähes kolmeen viikkoon käynyt kukaan. Sitten veli meni pistäytymään. Ja niinpä niin - taas oli rosmo tehnyt vierailun. Olikohan tämä neljäs vai viides kerta? Konna murtautuu joko ovesta tai rikkoo verannan ikkunan, josta pääsee tupaan. Omituisinta on, ettei mitään ole koskaan varastettu. Poliisi on sanonut, että tämä tyyppi, kuka hän lieneekään, vie vain ruokaa, alkoholia ja tupakkaa, ja niitähän meillä ei lähes käyttämättömällä mökillä ole. Kuten ei ole mitään muutakaan varastamisen arvoista, jolla saisi edes kirpparilla myytynä rahaa. Muutaman kilometrin päässä olevalta tuttujen mökiltä on sen sijaan useaan kertaan viety tavaraa.

Olemme joskus harkinneet vaihtoehtoa, että ovi jätetään yksinkertaisesti auki, jolloin vältyttäisiin lasien tai oven korjaamiselta., mutta sekin tuntuu epämiellyttävältä. Ei myöskään ole tietoa, onko kyseessä sama vai eri henkilö. Luulisi saman tekijän jo oppineen, ettei mökin sisällä ole mitään tavoittelemisen arvoista.

Kerran poliisi otti kiinni alueella mökkimurtoja todennäköisesti tehneen henkilön, mutta ilmoitti sitten, että riittävän näytön puuttuessa syytettä ei nosteta.

Onneksi olemme kai (!) pääsemässä sisarien kesken yhteisymmärrykseen, että tästä perikunnan  omistamasta mökistä luovutaan ensi vuonna, niin rakas ja muistorikas kuin se onkin - ja loistavalla paikalla sitä paitsi. Mutta aika aikaa kutakin.