Olen äänestänyt erinäisissä vaaleissa alkaen teinikunnan vaaleista oppikoulussa. Ääneni saava ehdokas on yleensä ratkennut suht helposti. Tällä kertaa ei. Olemme siskoni kanssa ns. liikkuvia äänestäjiä, joten olemme aina tärkeimpien vaalien edellä vaihtaneet sanasen suunnitelmistamme. Nyt pähkäilimme tilannetta oikein olan takaa.  Edes puolue ei ollut ratketa millään. Vihreät? Sallivatko vihreät juuri minkään elinkeinon harjoittamisen maaseudulla, jota täällä susirajan takana riittää vai haluaako puolue museoida maaseudun luonnonsuojelualueeksi.  Keskusta? Keskustan aluepolitiikka on ok, mutta onko meillä mitään yhteistä niiden kanssa, joilla on tuhansien sikojen ja satojen nautojen eläintehtaita. Kokoomus? Kiinnostaako kokoomusta muu Suomi kuin pääkaupunkiseutu? Sosiaalidemokraatit? Kykenevätkö ne uudistumaan vai ajavatko vanhoissa raiteissa? Vasemmisto? Eivät kuitenkaan päätyne hallitukseen, joten ääni menee kankkulankaivoon. Kristilliset? Ehdottomasti EI. Jne. No, joka tapauksessa äänestämässä on käyty ja katsotaan mihin se riittää!

Syksyllä tosin ilmoitin oikein täällä blogissa, etten äänestä mitään puoluetta tai ehdokasta, joka ei kykene tai halua selvästi ilmoittaa, miten valtion talous saadaan kahdessa vaalikaudessa sellaiseen tasapainoon, ettei lisää lainaa tarvitse ottaa. Tähän ei mikään puolue kyennyt. Oikeastaan minun siis olisi pitänyt jättää äänestämättä.

P.S. Taustalla soi Idols. Kilpailijat laulavat huonosti valittuja biisejä huonosti. Onko heihin iskenyt turnausväsymys. Olisikohan koko Idols jo väljähtänyt idea?