Kennelliiton nattisivuilla on hätkähdyttävä uutinen: SKKY:n puheenjohtaja Kirsti Lummelampi on siirtynyt tuonilmaisiin kuten vanhakansa sanoi kuolemisesta. Juha Kares kertoo blogissaan Lummelammen olleen vakavasti sairas. Itse en tuntenut Lummelampea henkilökohtaisesti enkä koskaan ollut hänen tuomaroimassaan kehässäkään, mutta seurasin aktiivisesti Lummelammen blogia ja puheenjohtajan kommentteja SKKY:n nettsivuilla.  Viimeiseksi jäänyt blogikirjoitus on kirjoitettu 30.10. Siinä Lummelampi kritisoi näyttelyharrastuksen överiksi meneviä puolia; tästä myöhemmin vähän enemmän.
 
Lummelammen tausta tiedottajana näkyi hänen taidossaan kirjoittaa selkeästi, napakasti ja kirjakielen konventioita noudattaen. Hän ei kainostellut tuoda esille omaa mielipidettään. Ehkä se ei aina ollut kovin diplomaattista, mutta eipä jäänyt Lummelammen mielipide epäselväksi, mitä arvostan suuresti. On niin paljon helpompaa räksyttää selän takana tai myötäillä enemmistöä. Kaikista asioista en toki ollut Lummelammen kanssa samaa mieltä, eikä  tarvitse ollakaan.

Joitakin vuosia sitten SKKY:n nettisivuilla oli keskustelupalsta. Luin palstaa ja kirjoitinkin joskus. Erään keskustelun yhteydessä, jonka varsinaista aihetta en enää muista, tulin maininneeksi kasvattajasta, joka oli teettänyt nartullaan 9 pentuetta, niistä viimeisen nartun ollessa yli 12-vuotias. Lummelampi otti heti minuun yhteyttä ja kysyi, kenestä on kyse. Kerroin, ja vastauskin tuli pian: - Vanha tuttu, jonka toimiin on aiemminkin jouduttu puuttumaan. Luulen, että tämä kuvaa hyvin Kirsti Lummelampea. Hänestä sai kuvan, että hän on ihminen, joka panee asiat halki, poikki ja pinoon ja jolla on tekemisen meininkiä jahkailun asemesta.