Niin miksi ei? Sattui taas silmään keskustelu, jossa jotkut tuomitsivat flexin käytön alimpaan helvettiin. En ole ikinä ymmärtänyt miksi. Minusta se on kätevä vempain - oikein käytettynä. En koskaan pidä kaupungissa koiria irti, joten ne kulkevat joko reilun kahden metrin taluttimessa tai flexissä, jos mukanani on vain yksi koira. Flexi antaa koiralle liikkumavaraa, ja itse asiassa myös taluttajalle. Koira voi mennä tarpeilleen pidemmälle kadun tai tiensyrjään. Se voi jäädä toviksi nuuskuttelemaan ja kipaista sitten ihmisen perään. Nuoren koiran kanssa  voi turvallisesti harjoitella paikalle jäämistä, luoksetuloa, noutamista ym. tarvitsematta miettiä niin tarkkaan, ollaanko turvallisessa paikassa.

En toki suosittele flexiä koiran ensimmäiseksi taluttimeksi. On parempi oppia ensin kulkemaan tavallisessa remmissä kiskomatta. Nuorella riehakkaalla koiralla on myös hyvä pitää flexin kanssa valjaita. Flexiin tottumattomat juniorit saattavat ottaa täysivauhtisen spurtin niin pitkälle kuin flexiä riittää. Sitten onkin vuorossa äkkipysäys, kaikkea muuta kuin terveellinen koiran kaularangalle. On parempi, että rasitus kohdistuu valjaitten kautta koiran runkoon. Ei sen puoleen, itse en käytä valjaitakaan keskenkasvuisella koiralla, joten sekä valjaat että flexi ovat minulla aikuisen koiran varusteita. Valjaiden on tärkeää olla oikean kokoiset.

Lapselle en missään nimessä antaisi koiraa flexissä, koska koiran liikkumista flexissä pitää ainakin kaupunkioloissa koko ajan tarkkailla ja ennakoida riskit kuten polkupyöräilijän lähestyminen yms. Katsoin kerran kauhuissani, kun naapurin teini 14 vee ulkoilutti bestiksensä kanssa pentua, joka liikkui teinien  takana ja juoksi tietenkin jalkakäytävältä ajotielle.Onnettomuus vältettiin nipinnapin!

Mutta nämä rajoitukset huomioon ottaen en näe mitään syytä kieltää flexin käyttöä.