Tämän päivän Hesarissa on koko sivun ilmoitus, jossa Isänmaalliseksi enemmistöksi itseään kutsuva joukko vastustaa fasismia, natsismia, ääriliikkeitä, muukalaisvihaa,  tuhopolttoja ja vastaavia  väkivaltaisia tekoja. Kukapa täysjärkinen ei vastustaisi. Kun vastaanottokeskus yritetään polttaa, kyseessä on rikollinen teko riippumatta tekijän motiiveista. Kun edm. ilmoitusta lukee pitemmälle, huomaa, että syytettyjen penkille on istutettu hallitus. Se ei kuulemma ole yksiselitteisesti tuominnut rasistista toimintaa. Ahaa.

Vaikuttaakin siltä, että mukalaisvihan vastustamisella tehdään (puolue)polittiikkaa. Ei kannattaisi. Asia on  siihen liian tärkeä. Tästä syystä en allekirjoita vetoomusta, vaikka käytännössä kuulunkin muukalaisvihamielisyyden tuomitsevaan suomalaisten enemmistöön. 

Ai kannatanko hallitusta tai hallituispuolueita? En. Olen täysin epäpoliittinen henkilö ja ns. liikkuva äänestäjä, joten en kannata lähtökohtaisesti mitään puoluetta tai minkään puolueen kannanottoja, ehdotuksia tai päätöksiä. Funreedaan asia kerrallaan, mitä mieltä niistä olen. En tietenkään ole "puolueeton"  tai "objektiivinen"; tarkastelen asioita oman maailmankatsomukseni ja elämänymmärrykseni läpi.