Minulta on IRL kysytty, miten pienen/nuoren pennun kanssa aioin singahtaa pentukurssille. Se vähän riippuu... Kalenterikuukausittain laskettuna pennulla on ikää noin kolme ja puoli kuukautta. Ennen kurssin käytännön harjoituksien alkamista ikää olisi ollut 16 viikkoa eli neljä kuukautta:) Mutta emme siis menneet kurssille vaan pupsi jatkaa kasvamista ja elämän opiskelua kotona.

Löysin myös pentukurssin, joka pidetään ulkona. Koska vettä oletettavasti tulee yhtä tasaisen tappavaan tahtiin kuin koko kesän, eipä houkuttele, vaikka pissiminen ei ulkona olisikaan ongelma. Höttöturkkinen pentu kastuu hetkessä ja alkaa viileällä säällä jopa palella. Minulle riittää, että vähintään pennun jalat ja mahanalus kastuvat märässä maassa monta kertaa päivässä pakollisilla pissitysreissuilla. (Reissu = Mennään lähimpään paikkaan, johon voi hyvällä omallatunnolla antaa pennun pissiä. Mitä enemmän sataa, sitä lähempää ovea tällainen paikka tuppaa löytymään.)

(8.8. Jokseenkin sekava sepustus. Asia ei edes ole tärkeä, mutta täsmennän silti: Täysin kalenterikuukausin laskettuna pentu ei olisi ollut kurssin alkaessa vielä täyttänyt neljää kuukautta, mutta viikkoja olisi jo kertynyt 16 + pari päivää kaupan päälle.)