Minulle on huomautettu, että olen aikaisemmissa pakinoissani jättänyt k:n pois lontoonkielisestä sanasta lauma, 'pack'. Että olisko viisainta kirjoittaa sitä kieltä mitä osaa, kuten suomee ja savvoo. No sehän passoo! Kysyinkin pomoltamme, tuolta rispaantuneelta ryppyposkelta, kävisikö hänen tittelikseen tästä lähtien piällysmies. Ei käynyt, kun se ei kuulemma ole mies. Sitä ei tyhmempi huomaisi, mutta  nytpähän tiedämme.  Ehkä sitten käännämme leaderin savoksi. Miten olisi liiteri? Se luonnehtisi ilmeikkäästi pomoamme, joka on kuin seinästä repäisty ladonovi. Jostain syystä liiteri suhtautui uuteen titteliinsä hyisesti, joten me havaneesit katsoimme viisaimmaksi jättää aiheen laajemman käsittelyn sikseen.
 
Tuiskun kaa kyllä päivitttelimme, ettei kannattisi olla niin herkkähipiäinen. Meistähän on useaan kertaan rustattu oikein paperille, millaisia olemme. Tuiskustakin sanottiin kerran, että löysässä kunnossa. Pärkkele! Setterin kanssa (caramba!Tuiskun huom.) lenkkeilemään joutunut Tuisku oli lihaksikas ja paksuturkkinen ja kaikkea muuta kuin löysä. Mutta eipä auttanut siitä ruveta kehässä urputtamaan. Joku tylsimys sanoi puolestaan minusta, että liioitellun pitkä turkki tjsp. Teki mieli sanoa, että otapa nyt hyvä ihminen silmä käteen ja katso, kumpiko tässä on pitkää, minun turkkini vai ruoho, johon meidät havaneesit  pantiin kahlaamaan. Että tuliko katsottua, ulottuiko karva pöydällä seisoessa pöydän pintaan asti, häh? Mutta me siis suhtaudumme ulkomuotomme reposteluun tyynesti, eikö totta?

Edellisestä saimme kuitenkin idiksen laatia liiterin ulkomuodosta arvostelun. Näitähän näkee, joten päätimme osallistua: Tyypiltään välttävä, kookas ja roteva veteraaninarttu. Ikäisekseen koihtalaisessa kunnossa. Mittasuhteet voisivat kauttaaltaan olla paremmat. Ristipurenta. Lihaksikkaat takaraajat, mutta muuten vetelänoloinen.  Möhömaha, vatsalinja  roikkuva; pitää laihduttaa. Köyristää liikkeessä selkäänsä. Muuten liikkuu vauhdikkaasti ja pitkällä askeleella, mutta kääntää oikeaa takajalkaa sisäänpäin. Karvapeite jo harventunut ja valitettavasti myös käsitelty. Luoksepäästävä mutta kärttyisä; ei kuitenkaan pure varoittamatta. Esiintyy haluttomasti tänään. T.

(P.S. Kiroileminen on rumaa, joten lupaan lopettaa sen, tai ainakin aion, tai jotain.)