Uusi lämpöennätys saavutettu! Puutarhamökillä oli eilen muhkeat 37,3 astetta. Mittarin anturi on varjossa. Harmi ettei irtomittarin asteikko riitä mittaamaan, paljonko asteita on auringossa. Sen maksimi 50 ja risat on jo aikaisemmin  saavutettu. Oli kyllä jännä tunne mennä ilmastoidusta mökistä pihalle. Vaikka välillä oli napakoita tuulenpuuskia, tuntui silloinkin kuin kasvoille hönkisi jotain grillin kuumentamaa ilmaa. Varsinkin aamupäivällä oli vielä lisämausteena kitkerää venäläistä savua. Olipahan kokemus.

Torstaiyönä katsoin kaupungissa mittaria 4:n aikaan yöllä. 28 astetta näkyi olevan. Aamuseitsemään mennessä lämpö oli hieman laskenut, mutta kuumeni sitten nopeasti uudestaan. Illalla 11:n tienoilla oli taas samat 28 - 29 astetta, joten saatoin kävellä koirien kanssa pikkuisen. Tänään aamutuimaan oli "vain"  25 astetta. Pienoinen lenkki taas käveltiin. Huvittavaa kyllä, tuo normaalina kesänä hieno lukema tuntui viileältä.  Ajattelin, että olisiko pitänyt laittaa päälle jokin pitkähihainen vaate...Mutta muutaman sadan metrin jälkeen  huomasi, että lämmintä toki on edelleen.

Kuumuuteenkin tottuu. Nukkuminen onnistuu jo aika hyvin. Oikeastaan eniten vaivaa suhteellinen liikkumattomuus. Olen tottunut lenkkeilemään koirien kanssa varsin paljon, muttta nyt en viitsi kiusata niitä enkä itseäni. Jopa varjoisassa metsässä tarpomiseen kypsyy melko pian.