Tämä ei voi olla totta, paitsi että on. Lemmikkikissan loukuttaminen omistajan pihalta ja lopettaminen on saanut runsaasti julkisuutta. Kertaan tässä silti päätapahtumat:

Elokuussa 2022 villiintyneiden kissojen loukuttajat loukuttivat kastroidun, sirutetun ragamuffin-rotuisen  kollikissan omistajansa kesämökin pihalta. Omistaja oli pistäytymässä lähellä olevassa kaupassa. Palattuaan hän etsiskeli kissaa pihalta ja koska ei löytänyt sitä, kysyi vielä paikalla olleilta loukuttajilta, olivatko he kenties loukuttaneet hänen kissansa, leikatun kollin. Ei, vastasivat loukuttajat, he olivat ottaneet kiinni tiineen naaraskissan.

Kissan omistaja näki kuitenkin mökkinsä valvontakamerasta, että loukutettu kissa oli kuin olikin hänen kissansa. Hän soitti ja laittoi viestin loukuttajille ja ajoi sitten eläinlääkärin vastaanotolle. Siellä hän sain kuulla, että hänen kissansa oli jo lopetettu. Kaikki edm. tiedot ovat peräisin lehdessä olleesta jutusta; muuten en tiedä asiasta mitään.

Mutta ne omituisuudet. 1) Onko laillista mennä ilman lupaa yksityisalueelle kuten pihalle loukuttamaan kissoja? 2) Kissoja loukuttavien luulisi olleen paljon tekemisissä kissojen kanssa. Miten on mahdollista, että he luulivat leikattua kollia tiineeksi naaraskissaksi. Vaikka kollin pallit olisi poistettu, uroksen ja naaraan anatomiassa on toki muitakin eroja. 3) Miten on mahdollista, ettei eläinlääkärikään havainnut, ettei kyse ole kantavasta naaraasta. 4) Miksi hän ei tarkistanut, onko kissalla sirua, ellei loukuttajilla ole sirunlukijaa. 5) Omistaja teki asiasta rikosilmoituksen. Poliisi tutki asian, mutta syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä. Perusteena on lehtitiedon mukaan, että "lemmikki on omistajalleen arvokas, mutta oikeudellisesta näkökulmasta kyse on ollut arvoltaan vähäisen eläimen lopettamisesta".

Voi pyhä jysäys! Ei kai tässä nyt raha ollut ratkaiseva tekijä, vaan täysin törkeä menettely! 

Lisäys 24.4. Vertailun vuoksi: Minulla on 9-vuotias havannankoira. Jos jätän sen kesämökin aidatulle pihalle ja menen itse sisälle tekemään ruokaa, saako sen varastaa pihalta tai portin ulkopuoleltakaan, jos portti on sattunut olemaan auki,  ja viedä lopettavaksi. Ei varmaakaan, vaikka sen rahallinen arvo on tuskin kummoinen.   Entä jos kiinni otetaan kantava narttukoira. Saako sen lopettaa ilman, että yritettäisiin selvittää, kuka sen omistaa? EI. Miksi siis kissat ovat lainsuojattomia? En ymmärrä