Kuten kerroin, jouduin tietokoneen vaihdon vuoksi siirtymään Windows 8:aan. Muutaman päivän pällistelyn jälkeen käytto on sujuvoitunut. Mutta mutta. Eräältä nettisivulta luin, että W 8 muuttuisi jo kesällä Windows Blueen. W 8 ei kuulemma ole myynyt tarpeeksi. No voi turkanen! Käyttöjärjestelmien muutokset eivät ole meille tietotekniikkatumpeloille läpihuutojuttuja. Esimerkiksi tämä Windows 8 ei enää seurustellut tulostimeni kanssa, vaikka olin ostanut tulostimen vasta noin vuosi sitten. Asia onneksi ratkesi siten, että netistä imuroitiin uusi ajuri, joka nyt sitten saa tulostimen ja tietokoneen ymmärtämään toisiaan..

Office vuodelta 2008 oli vielä käyttökelpoinen, jotkut vanhemmat ohjelmat eivät. En  toki kuvittele, että ohjelmat ovat ikuisesti käyttökelpoisia. Tyrmistyin kuitenkin tietoa, että jatkossa Officet tulevat olemaan laitekohtaisia. Siis johonkin koneeseen asennettua Officea ei voi siirtää toiseen koneeseen esimerkiksi, jos ensiasennuskone menee rikki. Käyttöoikeuden voi ostaa myös vuodeksi kerrallaan jne.

Uuteen koneeseen piti tietenkin asentaa myös Adobe Readerin uusin versio. Eräällä nettisivulla tosin toitotetaan, että siinä on vakava tietoturva-aukko ja konekin ehdottaa ohjelman päivittämistä. Joopa joo. Very nice. Eiväthän nämä päivitykset vaikeita ole, mutta näiden laitekokonaisuuksien ja ohjelmien pitäminen ajantasalla ja käyttökuntoisina vaatii kuitenkin huomiota, aikaa ja viitseliäisyyttä, joka on jostain muusta pois.

Äsken vilkaisin sähköposteja. Sekin oli aika mielenkiintoista. Olin varmasti lähettänyt erään viestin tietokoneen sähköpostiosoitteesta, mutta kone väittää, että se on lähetty kännykästä, jossa minulla on eri osoite ja jota en koskaan käytä tietokoneesta käsin. Että semmosta.