Jokunen päivä sitten sattui silmään kaksi uutista työllisyydestä. Toinen kertoi, että Valmet Automotive palkkaa 1000 uutta työntekijää. Hienoa! Yrityksen rekrytointibussithan ovat kiertäneet täällä takametsissäkin. Toivottavasti nuoret ymmärtävät tarttua tilaisuuteen. Onhan se kiva kalastella ja metästöö, mutta se ei elätä. Eivätkä ainakaan nuoret naiset jää korpeen. Niin että jos suunnitelmissa ei ole peräkammarin pojan ura, on lähdettävä. 

Toinen uutinen kertoi, että Finlayson on ostanut Aino- ja Reino-tossujen tuotemerkin, mutta valmistus siirtyy ulkomaille ja Lieksan tehdas lakkautetaan. Valmistaminen Suomessa ei kuulemma kannata. Ymmärrän sen. Mutta kuvaavaa ja murheellista on, että työpaikkoja syntyy etelään ja idästä loppuvat ne vähätkin vaatimattomat työt. No, eipähän tarvitse ostaa näitä tossuja. En ole kyllä ostanut niitä ennenkään. Ne ovat epäkäytännölliset ja liian lämpimät.

(Että mistäkö tiedän, millaiset tossut ovat, jos en ole niitä ostanut? Joo, olen koekäyttänyt siskon tossuja kesämökillä. Siellä ei lämpimyys haittaa, mutta kaupunkiasuntoon en osaa Ainoja kuvitella.)