Kulttuuri- ja urheiluministeri, helsinkiläinen Paavo Arhinmäki ei ole koskaan käynyt oopperassa. Uuden, hartaasti odotetun Musiikkitalon avajaisten aikaan  Arhinmäki oli ulkomailla katsomassa jonkin pallopelin ottelua. Hän ei osallistunut myöskään seuraavaan Musiikkitalon tilaisuuteen, johon hänet oli pyydetty.

Kenenkään ei ole pakko pitää opperasta ja käydä katsomassa esityksiä, jotka eivät kiinnosta. Monelle suomalaiselle ooppera jää vieraaksi jo syystä, että omalla paikkakunnalla ei ole oopperaesityksiä. Mutta helsinkiläisen luulisi käyvän opperassa edes kerran, pelkästä uteliaisuudesta. On avartavaa tutustua johonkin itselle uuteen sen sijaan, että tarpoo aina vanhojen tuttujen asioiden ja ilmiöiden parissa.

Arhinmäki on ilmoittanut, että Musiikkitalon avajaiset ovat sellaista lasien kilistelyä, josta hän ei välitä. Joopa joo. Totta kai avajaiset ovat pönäkkä eliitin kutsuvierastilaisuus, mutta pahimman jäykistelyn jälkeen ainakin televisiosta välittyi rennompiakin mahdollisuuksia osallistua. Olennaisempaa kuitenkin on, että kulttuuriministeri ei ole mikään yksityishenkilö,  joka voi toimia vain omien ennakkoluulojen ja lapsellisten tykkää/ei tykkää -klikkausten varassa. Kulttuuriväki on ansainnut parempaa!