Taimikaupan syysaleen oli tietenkin pakko mennä. Mukaan tarttui kaksi kanadalaista, omajuurista ruusua, Lambert Closse ja Champlain. Niiden talvenkestävyyden pitäisi olla hyvä. Mielenkiintoista päästä vertaamaan talvenkestävyyttä keväällä ostettujen jaloruusujen kanssa. Samaan penkkiin eli samanlaisiin oloihin on nämä kanadalaistaustaisetkin tarkoitus istuttaa. Sitten tuli hankittua pienehkö runkoruusu Royal Red tai sinnepäin. Nämä kaikki puoleen hintaan.

Mutta ihanin ostos oli iso runkoruusu Aspirin Rose, joka on vielä täynnä hennon vaaleanpunaisia, suuria kukkia. Se ei ollut alennusmyynnissä, mutta ihan pakko oli ostaa. Vähän epäilen, onko ruusu tosiaan ollut aivan taivasalla vai asustanut jossain katoksessa tai peräti kasvihuoneessa. En muistanut kysyä. Haasteellisinta on nyt saada se hengissä talven yli ja kukkimaan yhtä hienosti ensi kesänä. Asiantunteva myyjä antoi kyllä hyvät ohjeet ja esim. näytti kädestä pitäen, mistä kohtaa leikkaukset tehdään uuden kukinnan varmistamiseksi.

Noista runkoruusujen nimistä en mene vannomaan, muistinko oikein. Pitänee tarkistaa. Lisäksi mukaan tarttui tulppaanin sipuleita. Kovasti olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä sipuleita, mutta kun pieneen pihaan ei sovi, niin ei sovi.