Kunkkarit ovat sitten tältä erää ohi. Seurasin niitä tiiviisti varsinkin sateisena sunnuntaina. Maikkarin televisio-ohjelman lisäksi tuli katsottua Hippoksen/tototv:n, Ravinetin, Hevosurheilun ja jopa hötönetin (www.hevostalli.net)  aina yhtä tympeitä sivuja.

Hellyttävin ensin: Ravinetissä (www.ravinetti.fi) haastateltiin I.P.-hevosistaan tunnettua Heikki Parviaista. Paljonkohan Parviaisella on ikää? Ulkonäöstä päätellen riittävästi! Mutta kiinnostus ja tarmo suomenhevoskasvatusta kohtaan ei ole loppunut. Kotona on varsa ja juttu kulkee. Haastattelun lopuksi Parviainen kiitti siitä, että häntä haastateltiin ja että hän sai puhua niin pitkään. Hevosista kun ei voi puhua lyhyesti! Liikkistä!
 

Ravinetti on mukavan kotikutoinen, asenteeltaan myönteinen ja ketterä sivusto. Tykkään! Haastettelutekniikkaansa tyypit voisivat kyllä hioa. Kysymykset polveilevat sinne tänne, ennen kuin varsinainen asia saadaan kiteytettyä ymmärrettävään muotoon. Joskus se pikkasen tuskastuttaa.

Hevosurheilun (www.hevosurheilu.fi) nettisivut ovat piristyneet, mikä johtunee Ravinetin aiheuttamasta kilpailusta tai päätoimittajan vaihdoksesta tai molemmista. Joka tapauksessa päivityksiä tipahtelee entistä tiuhempaan tahtiin ja laatu on tasaista, ammattimaista. Kovin räväkäksi Hevosurheilu ei varmaankaan voi Hippos-omisteisena heittäytyä. Ruokkivaa kättä ei voi purra.
 
Maikkari selviytyi kunkkareiden televisioinnista kohtalaisesti. Katsoin siis vain MTV3:n lähetystä, en CMorea. Sunnuntaina juontajista alkoi jo paistaa turnausväsymys. Molemmat takkuilivat sanoissaan ja Kari Lähdekorpi alkoi vaikuttaa jopa ärtyneeltä. Joanna Kuvaja joutui patistelemaan Lähdekorpea ja vierailevaa tähteä Esa Holopaista sanomaan jotain. Juontajien tehtävä ei ole helppo. Lähtöjen venyvät välit pitäisi täyttää jollakin pälätyksessä ja muulla sälällä. Kyllähän siinä alkaa ajatus takkuilla ja kieli mennä solmuun, kun homma on jatkunut tuntikausia. Ja pitäisikö muka kiittää sitä, että ohjelmaa ei katkaistu, ennen kuin seppeleet olivat kaulassa?
 
Helppoa ei ole myöskään radalla kuskien perässä pinkovilla  haastattelijoilla. Kysymykset ja vastaukset ovat oikeastaan tyhjäkäyntiä, minkä tietää jokainen: voittajat ovat onnensa kukkuloilla;  hävinneet "eivät"  ole yhtään pettyneitä. Kommenttimyllyä on silti pakko pyörittää.
 
Kunkkareissa jylläävät suuret tunteet. Kun polle pärjää, koko suku itkee ja varmaan suuri osa muistakin kannattajista. Epäonnistuneet joutuvat kokoamaan itsensä, ennen kuin suun eteen tyrkätään mikrofoni. Nyt meni näin, mutta Rovaniemellä isketään! Onnea sinne ja onnea nyt menestyneille. Järjestitte meille sohvaperunoille sykähdyttävää viihdettä!