Kirjaston palautettujen hyllystä osui käteen Shari Lapenan trilleri Hyvä naapuri. Lukaisin sen ilman ennakko-odotuksia tyyliin pessimisti ei pety. Enkä varsinaisesti pettynytkään. Toisaalta en kyllä allekirjoita takakansitekstin mainoslausetta Äärimmäisen koukuttava ja täynnä yllättäviä käänteitä. Olihan juonessa  käänteitä, mutta ei teos minua varsinaisesti koukuttanut.

Tarinassa on kyse kidnappauksesta. Annen ja Marcon esikoinen on puolivuotias, kun hänet siepataan pariskunnan ollessa naapurissa juhlimassa naapurinmiehen nelikymppisiä. Tapausta selvittelee poliisi Rasbach. Seuraa tavanomainen rikostutkinta, jonka kuluessa tietenkin heitellään vääriä vihjeitä ja ihmisistä paljastuu uusia puolia. Henkilöt eivät ole aivan muovisia, vaikka kliseisyyttä esiintyykin. Ja lopulta kaikki sitten selviää. Joo.
 
Hyvä naapuri on tusinaviihdettä. Sen voi lukaista nopeasti, jos ei ole parempaakaan tekemistä. Sitä voi suositella ns. kesälomalukemiseksi: löhötään puutarhakeinussa ja käännellään sivuja laiskasti. Ei haittaa, jos ajatus välillä harhailee ja lukusessio katkeaa kitkemisrupeamaan.