Tapahtumien täyteinen viikonloppu on ohi. Tietenkin niitä tuli ennakkoon funtsittua, melko huonolla menestyksellä. Aikoinaan katsoin kristallipalloon ja näin siitä Britannian brexitin ja Trumpin vaalivoiton. Nyt pallo oli sumeampi. 

Veikkasin, että Elitloppetin voittaa Propulsion. Vielä mitä; Proppen oli vasta neljäs. Monelle hevoselle se olisi loistotulos, mutta ei kaikkein terävimpään kärkeen kuuluville. Vielä kurjemmin kävi toki Readly Expressille, joka joutui jääämään pois loppukilpailusta. Naapurikunnan hepo Next Direction selvisi urakasta kaikella kunnialla. Muistelen, että Next Directionin kasvattaja, valmentaja ja osaomistaja Timo Hulkkonen suivaantui aikoinaan siihen, ettei hänen edellinen huippuhevosensa Surprise Lord saanut kutsuja kotimaisiin suurkilpailuihin. Sitä ongelmaa ei varmaan enää ole. Erikoiskiitokset Elitloppetin ravilähetyksen  studiolle. Lähdekorpi ja Ala-Seppälä tekevät erinomaista PR-työtä fiksulla ja tietorikkaalla kommentoinnillaan. 

Toinen pieleen mennyt arvaukseni oli, ettei Suomi voita Kanadaa jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa. Onneksi olin väärässä! Hienoa, että Suomi pärjää  edes jääkiekon kaltaisessa marginaalisessa lajissa, voittoa yhtään väheksymättä, sillä vastustajat ovat kovia. Voiton juhliminen menee aina överiksi, mutta menköön.

Ehdokas jota äänestin EU-vaaleissa, meni läpi. Kuten aikaisemmin kerroin, yritän aina löytää ehdokkaan, jolla on realistiset mahdollisuudet menestyä. En siis milloinkaan äänestä vain puoluetta ajatellen, että meneehän se ääni yhteiseen pottiin. Äänestin jo ensimmäisenä ennakkovaalipäivänä, joten vaalitenteillä ei ollut minulle mitään merkitystä. Katsoin kuitenkin ne neljä plus neljä -tentit, joita veti Kirsi Heikel. Seurasin myös puolisen tuntia pienpuolueiden (piraatit, liberaalit jne.) tenttiä. Kuka ihme oli se vanha mies, joka veti tätä tenttiä? Niin niin, kyllähän nimen jostain löytää, mutta miksi hommaa ei hoitanut kukaan Ylen:n vakioporukasta? Omituista.