Tarkoitus oli osallistua Blogistanian Finlandia-äänestykseen. En kuitenkaan saa toimimaan osallistumiseen tarvittavia linkkejä aikaisempiin blogiteksteihini. Tai siis saisin yhden linkin per teksti mutta en kolmea samaan tekstiin enkä viitsi kirjoittaa kolmea erillistä tekstiä voidakseni osallistua. Eh-heh.  Siispä alla oleva äänestys on vain epävirallinen:

Katja Kettu: Rose on poissa, 3 pistettä

Eeva Turunen: Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa, 2 pistettä

Tommi Kinnunen: Pintti, 1 piste

Valinta ei todellakaan ollut helppo. Ketun romaanissa on epätasaisuutta ja hajanaisuutta. Pintti on kovin perinteinen, mutta eikö sellaisia saisi enää kirjoittaa? Helpointa oli sijoittaa Neiti U kolmen joukkoon. Eniten mietin, pitäisikö  siihen sijoittaa Sundin Missä musiikki alkoi. Jotenkin se on päänsisäisessä rankingissani noussut koko ajan ylemmäs. Finlandia-ehdokkaistahan sijoitin sen komanneksi Rosen ja Taivaanpallon jälkeen. Jos olisin valinnut Sundin teoksen, Pintti olisi tipahtanut pois. Mutta tällä kertaa näin. 

P.S. klo 17.16. Samalla kuin korjasin tekstistä yhden lyöntivirheen, juolahti mieleeni teos, jonka olin  unohtanut, nimittäin Leena Krohnin Kadotus. Tjaah. Jos olisin sen aamulla muistanut, se saattaisi nyt olla kolmen joukossa.

(25.2. korjattu Krohnin teoksen nimi. Nolo virhe.)