Harmi sinänäsä, mutta tuliko jollekin yllätyksenä? Keneen vetoaa kansanomaiseksi (?) tarkoitetulla, honottavan nasaalisella äänellä laulettu kansanlauluplagiaatti? Haloo! 2010-luvulla! Ei sen puoleen, vastoin tapojani itsekin äänestin Suomen euroviisukarsinnassa ja nimenomaan Kuunkuiskaajia. Tosin vasta siinä vaiheessa kun näytti, että kilpailuun lähtee rajattoman typerä, 10-vuotiaitten huumorintajuun nojaava Eläkeläisten esitys. Jos olisin saanut päättää, olisin lähettänyt kisaan Maria Lundin. Mariankaan en olisi kuvitellut menestyvän, mutta esitys ei sentään ei ollut nolo.

Kilpailun jälkeen jompikumpi Kuiskaaja näyttää sanoneen, että heidän tavoitteensa kisassa saavutettiin; saatiin uutta julkisuutta ja esiintymiskutsuja. Sillä lailla! Kansalainen kuvittelisi, että kansakunnan viralliset edustajat ovat kisassa menestyäkseen nimenomaan kilpailussa eikä sen ulkopuolella. Suomen euroviisuedustajat ovat kuitenkin samanlaisia kuin suomalaiset urheilijat: teen vain oman suoritukseni ja katsotaan mihin se riittää. Jenkkiurheilijat ilmoittavat lähteneensä voittamaan.

Suomen musiikkipiireissä on myös "pakko" väheksyä euroviisuja. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista! Euroviisut on toki pölyinen kisa, jonka voisi lopettaa, mutta niin kauan kuin se on olemassa, voisi taitonsa näyttää säveltämällä ja esittämällä menestyvän kappaleen sen sijaan, että antaa ymmärtää ettei vain viitsi vaivautua.