Viikko sitten sunnuntaina Tuisku alkoi yhtäkkiä liikkua kolmella jalalla pitäen toista takajalkaa ylhäällä, mutta maanantaina se jo laski painon jalalle ja käveli lähes normaalisti. Vaikka arvasin, mitä tämä todennäköisesti merkitsee, seurailin tilannetta pari päivää.

Eilen sitten menimme eläinlääkäriin. Tilanne on itse asiassa vähän kiemurainen. Olin itse ajatellut, että polvi luksoituu mutta ristiside on ehkä ok tai sitten on kyse vain jostain revähdyksestä. Oireet eivät nimittäin olleet kovin tyypilliset. Eläinlääkärikin oli vähän ymmällään, mutta sanoi sitten, että ei  polvi kyllä luksoidu. (Tämä on vinkeä juttu. Kyse on polvesta, joka oli kaksivuotiaana moitteeton mutta josta eräs toinen lääkäri tai tämä sama (?!) sanoi Tuiskun ollessa 10-vuotias, että se luksoituu.) Anyway, diagnoosiksi nyt kumminkin tuli, että ristiside on  venynyt tai revennyt tai jotain; en enää muista mikä se tarkka sanamuoto oli.

Sitten pyysin, että voisiko Tuiskun virtsarakon nyt samalla ultrata, koska sitä ovat vaivanneet virtsatietulehdukset (olleet toisen eläinlääkärin hoidossa); että jospa sillä on virtsakiviä. Eräässä pissinäytteessä nimittäin oli hieman verta mutta seuraavana päivänä otetussa uusintanäytteessä  ei ollut, sen enempää kuin bakteereitakaan. Joo-o, näkyi pari herneenkokoista kiveä, tämänpäiväisen virtsa-analyysin perusteella oksalaattikiviä. Selevä!

Ensi viikolla muori sitten taas leikataan, polvi ja virtsakivet samalla kertaa. Voe tokkiinsa! Kurja että koira joutuu vähän kärsimään, eikä se nyt ilmaistakaan ole. Mutta raavinpa jostain nämäkin rahat. Eläinlääkärin mielestä Tuisku on muuten hyväkuntoinen, eikä hän nähnyt mitään syytä, miksi Tuiskua ei voisi eikä kannattaisi leikata. Niin että näillä mennään!