Lisäsin blogiin tuon puutarhakategorian jo viime keväänä, mutta poistin sen sitten. En ole kummoinen viherpeukalo, joten enimmäkseen tulee ehkä kirjoiteltua pieleen menneistä yritelmistä. Minulla on kuitenkin tapana merkitä lyhyesti muistiin, mitä puutarhassa on tehty ja milloin. Ajattelin, että miksipä näitä merkintöjä ei voisi tehdä tänne blogiin vähän laajennettuina. Jospa myös terästäytyisin sen verran, että laittaisin vihdoinkin blogiin myös kuvia, kunhan kasvit ovat kuvattavassa kunnossa. Puutarha tarkoittaa ryhmäpuutarhamökin pihaa, joka on tietenkin kooltaan melko pieni. Perinnemökille tuskin tulee enää kummoisia kasveja laitettua. Viime kesänä siellä oli enää isoja samettikukkia, köynnöskrassia ja pelargonioita muutaman hengissä olevan monivuotisen kasvin lisäksi.

Tämän vuoden kasvukausi on jo alkanut. 22.3. laitoin ruukkuun kaksi karjalanneidon mukulaa, noin kokeeksi. Minulla on nimittäin tästä kasvista sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Toistaiseksi on itänyt vain toinen mukula. Laitoin multaan myös salkoruusun siemeniä, itävyys noin 50%, sekä ahkeranliisan siemeniä, joista ei näy juuri mitään. Tästäkin kasvísta minulla on ristiriitaisia kokemuksia. Yhtenä kesänä olin hukkua ahkeriinliisoihin, koska en raskinut hävittää terhakoita taimia. Jonain toisena kesänä niistä ei tullut juuri mitään.

Minulla on tapana kokeilla uusia kasveja. Viime kesänä listalla oli kelloköynnös, joka kasvoi hienosti sekä parvekkeella että vajan seinustalla, mutta ei tehdyt ainuttakaan kukkaa. Kiitosta vaan! Isoäidin kasveista tilasin parin muunkin  perinnekasvin siemeniä, mitä ne nyt olivatkaan, mökinihmekukka ja? Toista en saanut kasvamaan ollenkaan, toinen kukki joten kuten. Olisi varmaan pitänyt latvoa, minkä unohdin. Tänä vuonna kokeilen ainakin amppelihajuhernettä ja sellaista matalaa unikkoa. Varmaan muutakin, mutta sen näkee sitten.