Muistaako kukaan vielä poliisikoira Akun? Aku oli rottweileruros, joka oli poliisin apuna työkeikalla etsimässä jonkin astalon kanssa riehuvaa hörhöä. Ja kotoahan tämäkin tyyppi löytyi. Valitettavasti hän ehti iskeä veitsen kahvaa myöten jonnekin Akun lavan tienoille. Konnasta otteen saanut Aku ei kuitenkaan päästänyt irti, ja niin saatiin riehuja rautoihin ja sitä tietä sairaalaan paikkauttamaan Akun jättämiä jälkiä. Aku puolestaan kiidätettiin eläinlääkäriin ja saatiin pelastettua, vaikka hilkulla oli. Myöhemmin sankarikoira Akusta teetettiin hieno juliste, joka oli pitkään - ellei ole vieläkin - sen hengen pelastaneen eläinlääkäriaseman seinällä.

Lehtitietojen mukaan Oulun operaatiossakin oli mukana koira. Ilmeisesti koiraa ei tällä kertaa ehditty, haluttu  tai voitu käyttää? On tietysti karua, että koirat joutuvat näissä tilanteissa hengenvaaraan, mutta niin joutuvat ihmisetkin, jotka eivät voi ammattinsa vuoksi kieltäytyä asettamasta henkeään alttiiksi. 

Kotisohvalta käsin on helppo arvostella poliisin toimia. Tutkimus selvittänee, olisiko voitu toimia toisin, mutta jälkiviisaushan on tunnetusti sitä muikeinta viisautta.