Pakko hehkuttaa, vaikka jokainen on huomannut asian itse: olipa poikkeuksellisen ihana pääsiäinen noin säiden puolesta ja muutenkin. Oltiin enimmäkseen puutarhamökillä. Lämmintä oli. Linnut lauloivat, krookukset ja kevättähdet kukkivat; narsissit ja tulppaanit olivat tuloillaan. Takapihan vieressä kulkeva puro (itse asiassa oja) solisi. Kaikki lähinaapuritkin olivat ruopsuttamassa tonttiaan. Syksyllä perustettu ruusupenkki alkaa hahmottua, siis kasveiltaan. Kohopenkkinä se vaatii reunuksen. Turvebrikettiä? Puupalikkaa? Kivimuuri? Jokunen marjapensas olisi tarkoitus poistaa ja istuttaa tilalle kukkiva pensas tai pienpuu, mutta mikä?

Koirat tietenkin riemastuivat ja riehaantuivat päästyään pitkästä aikaa mökille. Lumien aikaan niitä ei kannata sinne juuri viedä. Vielä muutama päivä ennen pääsiäistä piha oli litisevän märkä, mutta kuivui nopeasti aurinkoisella ja tuulisella säällä. Oli ihanaa päästää polvivaivainen Tuisku-muori irti taluttimesta touhuamaan omalle pihalle. Tuiskun kannalta piha on oikeastaan nyt parhaimmillaan: kulottunut kuiva nurmikko ei ole liukas kuten märkä ruoho saattaa olla. Siinä kelpasi tepastella ja jopa juosta!

Kaupungissa rehottavat taimet. Paitsi että ahkeratliisat eivät todellakaan itäneet. Laatikollisen amppelihajuherneitä pudotin lattialle, mutta sain  pelastettua kasasta kymmenkunta ihan pirteää taimea. Salkoruusun taimet koulasin isompiin ruukkuihin. Tällä viikiolla teen saman tempun kääpiösamettikukan taimille.