MT-ravien nettisivuilla julistaa joku Jorma Ojapelto: Kasvu kuitenkin on jossain muualla kuin Siilinjärvellä ja Joensuussa. Oi että! Tuotapa en olisi keksinytkään. Tosin lyhyestä ingressistä ei saa selvää, minkä kasvusta on kyse, mutta juttu jatkuu: - Vermon vahva vaikuttaja Jorma Ojapelto pelkää raviurheilun näivettyvän maakuntiin. Niin että olisiko kyse raviurheilun kasvusta? En voi lukea koko juttua, koska en ole MT-ravien tilaaja, enkä aio sellaiseksi ruveta.

Sehän on toki  peruskauraa, että Itä-Suomea lyödään joka käänteessä kuin vierasta sikaa, mutta miksi virkeä teollisuuspaikkakunta Siilinjärvi on tässä nostettu tikun nokkaan? Eihän siellä edes ole ravirataa, joten miten ihmeessä  Siilinjärven raviurheilu voisi vaikuttaa koko Suomen ravien tulevaisuuteen?

Varsinainen ongelmahan on maan päärata Vermo, jonka sijainti maan toisella laidalla on äärimmäisen hankala. Mikkelistä tai Jyväskylästä pitäisikin tehdä  isommista palkinnoista ajava päärata, jonne  useammalla valmentajalla ja omistajalla olisi siedettävä ajomatka, puhumattakaan hevosista, jotka säästyisivät kohtuuttoman pitkäkestoiselta seisomiselta trailereissa ja kuorma-autoissa.

Väestöpohjasta on turha höpistä. Raveista ei tule enää ikinä yleisölajia muutamaa suurkilpailua lukuun ottamatta. Muuten ravit katsotaan, jos katsotaan, ruudulta. Se pitäisi raviporukoiden vihdoinkin tajuta ja kehittää ravitapahtumia sitä silmällä pitäen.