Lähestytään taas aikoja, jolloin yhdistykset ja taloyhtiöt pitävät vuosikokouksensa. Mitäpä jos entistä useammat lopettaisivat sen selän takana juputtamisen ja menisivät kokouksiin tekemään mieleisiään päätöksiä! Esimerkiksi fanaattisuus on sinänsä hyödyllinen ominaisuus. Fanaatikot paneutuvat rakastamiinsa asioihin intohimoisesti ja pohjamutia myöten ja saavat aikaan tuloksia, joista on hyötyä meille laiskimuksillekin. Yhdistystoiminnassa fanaattisuus kuitenkin johtaa usein ristiriitoihin, koska fanaatikolta puuttuu joustavuutta ja halua kuunnella, mitä toisilla on sydämellään.

Ainoan oikean totuuden haltijat ovat fanaatikon pikkuserkkuja. Siinä missä fanaatikot ovat itse saaneet aikaan jotain, totuuden haltijat eivät välttämättä ole, mutta he ovat sitäkin vankemmin omaksuneet jonkin näkemyksen, josta ei livetä. Joskus he toimivat fanaatikon käsikassarana. Silloin muodostuu klikki. Ja jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan!

Taloyhtiöiden riesana ovat hallitukseen juuttuneet jäärät ja muut näin on aina ollut ja näin on aina oleva -tyypit. Usein he ovat asuneet talossa yhtiön perustamisesta lähtien. Vaikka juuri minkäänlaista puhtia asioiden hoitoon ei enää ole, ei luottamusasemasta raskita kieltäytyäkään. Ainahan joku ehdottaa hallitukseen entisiä jäseniä, ja toiset sitten kainostelevat ryhtyä vastaehdokkaiksi.  Turhaan!  Ei sen puoleen, taloyhtiön hallitukseen ei ole kovaa pyrkyä. Usein kai hallitus joudutaan raapimaan kasaan puoliväkisin. Isännöitsijä sitten hoitaa hommat ja hallitus on hallitsevinaan. Mutta valittaahan kaikki osaavat sen sijaan, että menisivät mukaan päätöksentekoon.