Tämä on neljäs sateinen viikko. Ensin satoi kahdella peräkkäisellä viikolla yhteensä yli 100 ml, seuraavallakin n. 25 - 30 ml, vaikka joukossa oli jokunen poutapäiväkin. Tämä viikko on myös alkanut sateisena. Maa ei enää ime vettä, joten puutarhamökin tasainen nurmikko on litisevän märkä ja liejuinen. Syystöitä piti kuitenkin tehdä; onneksi sunnuntai oli aurinkoinen. Ryhmäpuutarha-alueen kesä loppuu kasteluvesiputkiston tyhjennykseen paineilmalla. Olo on vähän haikea, vaikka mökillä käydäänkin harvakseltaan läpi talven, ja jonkun naapurinkin näkee silloin tällöin. Lähimpien naapureiden kanssa pidämme kimpassa tietä auki omalle parkkipaikalle; yhdistys aurauttaa vain pääväylät.

Mökin edelliset omistajat ovat istuttaneet pari omenapuuta. Ne eivät menesty. En ihmettele: maa on kurjaa ja vesi seisoo juuristossa ainakin näin syksyllä. Takapihan kirsikkapuun taimi sen sijaan innostui tänä kesänä kasvamaan lupaavasti. Mistähän syystä sitä ei huvittanut kasvaa kesällä 2010?

Tänä syksynä istutimme marjatuomipihlajan lisäksi pari  tavallista pihlajaa. Taimet kaivettiin perinnemökin pihalta ihan nostalgiasyistä. Niitä olisi saanut lähimetsistäkin. Saa nähdä, lähtevätkö kasvamaan keväällä. Niiden istuttaminen jäi himppasen myöhäiseksi.