Bossimme, tuo kulahtanut kääpä, käyttää ison osan ajastaan tuijottamalla erilaisia ruutuja, tai mitä ne nyt ovat. Viime päivät se on tihrustanut ja puhissut kaikkein pienimmän parissa, jotain asetuksia ja sääntöjä...tai sinnepäin. Se härpäkekö tarvitsee sääntöjä kuten me koiratkin? No, ehkäpä sekin oppii viittaamaan niille kintaalla? Nimim. kokemusta on. Joo, sitten kurppanalla on tämä vekotin, johon juuri kirjoitamme eikä se ole tyytyväinen siihenkään. Vain kolme vuotta vanha ja jo ketkuilee. No jopas, ei kyllä voi verrata meihin koiruuksiin. Minullakin on ikää jo 9 vuotta, mamillani kohta 12, ja hyvin pelittää. Puhumattakaan, että isöäitini eli 17-vuotiaaksi. Niin että kannattaisi mieluummin panostaa meidän koirien virikkeistämiseen noiden ruutujen tuijottelun sijasta. Niitä kun on vielä kaksi isompaa, joista toinen tosin viedään mökille, kunhan sinne asti kevättä päästään. Siellä sitä ei kylläkään juuri katsota. Omituista.

Anyway, joskus käpy lukee meille siltä ruudultaan ääneen toisten koiruuksien aivoituksia. Että osaa olla tyhmiä! Viimeksi se tankkasi jonkun kingcalle Chrystalin sepustusta. Tämä tyhjäpää  jaksaa pullistella brittiläisellä syntyperällään. Höh! Minä nyt satun olemaan kuubalais-amerikkalais-saksalais-hollantilais-luxemburgilais-ruotsalais-suomalainen enkä ole siitä huolimatta yhtään nokkava, enhän? Kurttukaula oikein innostui muistelemaan edesmenneiden ja nykyisten koiriensa sukutauluja. Siitä ei yleensä hyvä hyyrää. Se muuttuu tunteikkaaksi ja niistelee nenäänsä. Tiedän mihin lopulta päädytään: kaikkien aikojen number oneen,  Kata-noutajaan, koirien koiraan, jota mikään ei voi suistaa jalustaltaan ja jonka suku myös oli Briteistä.

No tämä Chrystal-eukko horisi isäntänsä tonnikalan syönnistä. Kuulemma 09-alueella ymmärretään olla syömättä tonnikalaa ja täällä Pohjois-Savossa ei. Kyllä meinasi mennä puruluu väärään kurkkuun tämän kuullessani. Mitäpä jos Chrystal-pölvästi avaisit kierot silmäsi ympäröivälle todellisuudelle, niin ei tulisi sössötettyä mitä sattuu. Tai sitten voisit muuttaa takaisin ihanaan Britanniaasi seuraamaan kettujen metsästystä.