Ehkä olen muutamaankin kertaan tässä blogissa toitottanut, että en enää hanki uutta koiraa vaan tyydyn nykyisiin? Aivan, mutta havannankoira ei olekaan koira vaan elämäntapa, joten olen harvakseltaan etsiskellyt havannankoiran narttupentua. Huoh! Taidanpa luovuttaa suosiolla.

Homma menee näin: Näpäytän kasvattaja A:n sivuilla linkkiä pentuja. Sieltä löytyykin näpäkkä narttupentu. Juu mutta ei se myytävänä ole; kasvattaja jättää se omaan omistukseensa. Kysytäänpä sitten kasvattajalta B, jonka pentue ei ole vielä edes syntynyt. - Katsotaan nyt, tuumii kasvattaja, kysyntää on ollut ulkomaita myöten. Aha! Kasvattaja C.n pentue on muutaman päivän ikäinen. - Kaikki narttupennut taitavat olla varattuja, ilmoittaa kasvattaja. Taitavat?  Kasvattaja D:kin pentue on äskettäin syntynyt, mutta toinen narttu jää kotiin ja toinen menee sijoitukseen.  Mutta hänelle syntyy pian seuraava pentue. Tosin siitäkin on tarkoitus jättää itselle useampikin, joten voisin saada jonkin pahnanpohjimmaisen...Selevä! Jne.

Pitäisiköhän katsoa peiliin? Ehkä olen niin kamala pennunostaja, että kaikki pennut "on varattu". Tai sitten ongelma on siinä, että en missään tapauksessa varaa syntymätöntä enkä edes parin päivän ikäistä pentua. Jonkinlaisen alustavan varauksen voisin tehdä jostain kuusiviikkoisesta ehdoin, että jos siinä kuitenkin on luovutusiässä jokin purentavirheen kaltainen vika, varaus purkautuu ilman muuta ja ilman korvauksia. Oma lukunsa ovat sitten ne kasvattajat, jotka informatiivisesti lmoittavat, että Pilli on astunut Pullan. Kiitos tiedosta! Eikö kuitenkin olisi näppärää laittaa näkyviin koirien viralliset nimet, joilloin niiden taustat voisi tarkistaa jalostustietokannasta vaivaamatta kasvattajaa?

Niin tai näin, kasvattajalla on tietenkin täysi oikeus päättää, millaisin ehdoin ja kenelle hän pentunsa myy. Siihen minulla ei ole nokan koputtamista. Joten onnea vaan niille rakastaville kodeille, joihin pentuset päätyvät. Toivottavasti omistajat erottavat havaneesin cottonista! (Oliko tämä vähän kitkerästi sanottu? Kenties, mutta sen oli tarkoitus olla huumoria, sanottakoon selvennykseksi.)