Suomi on menossa kiinni. Yleisötilaisuudet perutaan, harrasteet menevät tauolle, isoja kauppakeskuksia kehotetaan välttämään. Mitä tekee tässä tilanteessa Hippos? Se ilmoittaa, että ravit ajetaan mutta yleisöä ei paikalle päästetä. Ratkaisu lienee helppo, koska raveissa ei muutenkaan ole yleisöä kuin kourallinen. Raveihin kuitenkin pääsevät Hippoksen ilmoituksen mukaan hevosen valmentaja, hoitaja, kuski, kuljettaja ja kaksi omistajaa. Paljonko tästä kertyy porukkaa? En tiedä, koska Hippoksen sivut ovat olleet jumissa eilisestä lähtien, joten esimerkiksi tämän päivän Vermon ravien hevosmäärää ei voi tarkistaa. Oletetaanpa näin ollen, että hevosia on sata ja hevosta kohden radalle saa tulla  kuusi henkilöä. Se tekee yhteensä 600 ihmistä. Käytännössä luku on toki hieman pienempi, koska  valmentajalla ja lainakuskilla voi olla  useita osallistuvia hevosia eivätkä omistajat välttämättä tule paikalle.

Vermoon tulee kuitenkin satoja ihmisiä. Miten laajalta alueelta he tulevat hakemaan tautia Vermosta levittääkseen sitä kotipaikkakunnalleen?  Vermohan sijaitsee HUS:n sairaanhoitopiirissä, jossa on koronatapauksia 117. Itä- ja Pohjois-Suomessa tapauksia on toistaiseksi vain muutama, joissain sairaanhoitopiireissä ei yhtään. Huomenna on taas ravit jossakin, ja sama kuvio  toistuu. Maanantaina on magic monday, joten ravit ajetaan kahdella paikkakunnalla jne.

Hippos leikkii ihmisten hengellä. Häpeä Hippos!

(Klo 12.33 korjattu HUS:n tapausten määrä 69 --> 117)

P.S. 15.3. Jutusta unohtui loppukaneetti, jonka lisään jokaiseen hevosaiheiseen juttuuni: Jos olet noviisi ja aikeissa aloittaa raviharrastuksen  esimerkiksi hevoskimpan jäsenenä, seuraa ensin muutaman viikon ajan ns. hötönettiä (ww.hevostalli.net). Jos koet siellä kirjoittavat ihmiset hengenheimolaisiksesi, niin mikäpä siinä. Jos et, ota rahasi ja juokse.