Paikallinern sanomalehti SS kirjoitti sunnuntailiitteessään, kenties 24.4. innoittamana, koirista. Sivun laajuisesti esiteltiin sekarotuisia koiria ja toisella sivulla tehtiin 12 kysymystä koirista. Vastaukset olivat asiallisia. Sivun alakertana oli sitten Genoscoperin tutkimusjohtajan Jonas Donnerin haastattelu aiheenaan firman markkinoima dna-analyysi, jolla testataan koiran perimästä 100 tunnettua sairautta.  Toimittaja referoi Donnerin sanomisia näin:

Donner arvioi, että geneettinen terveyskartoitus voi uudistaa yleistyessään myös koirabisnestä. Koirien kasvattajat voivat testata pennut ennen luovutusta, ja ostajat voivat vaatia testin tekemistä ennen hankintapäätöstä. 

Valistuneen pennunostajan kannattaa ilman muuta tulevaisuudessa kysellä, onko pentu tai sen vanhemmat geenitestattuja. Geenitesti antaa signaalin, että kyseessä on luotettava ja vastuullinen kasvattaja, joten siitä voi muodostua myyntivaltti, Donner ennakoi. 

Niinpä niin. Kukapa vastustaisi toimia, joilla edistetään koirien terveyttä. Kukapa haluaisi olla epäluotettava ja vastuuton kasvattaja. Joten kasvattajat tulevat maksamaan nämäkin testit. Mutta pentujen hinnan nousemista ei kannata juuri ihmetellä. Ehkä kenttä repeää kahteen osaan: on "vastuullisten kasvattajien" kasvattamat, huippukallliit merkkituotteet, joita ostavat varakkaat, ja toisaalta  tavisten halvemmat taviskoirat eli sekarotuiset, rekkaamattomat ja bulkkituonnit. Tämä voi olla hyväkin kehityssuunta, mutta se on iso muutos suomalaisessa koirakentässä. Meillähän rekisteröityjen rotukoirien määrä suhteessa muunlaisiin koiriin on ollut suuri useimpiin muihin maihin verrattuna.