Mikä on Suomen hallituksen ja opposition tärkein tehtävä  juuri nyt? Ei. Se ei ole valtiontalouden tasapainottaminen, vaikka se tärkeää onkin. Se on demokraattisen päätöksenteon, kansalaisvapauksien ja  oikeusvaltion puolustaminen. Ne ovat maailmanlaajuisesti huonossa hapessa. On pöyristyttävää ja vaarallista, että ne haastetaan ja kyseenalaistetaan myös valtioissa, joiden olemme kuvitelleet olevan niiden vankimpia puolustajia, kuten USA:ssa. 

Jos demokraattinen päätöksenteko alkaa vaikuttaa tehottomalta, naurettavalta ja jopa vastenmieliseltä sähläämiseltä, ei ole ihme, että sen kyseenalaistajilla on yhä enemmän kannatusta. Järjestelmän romuttamiseen ei näköjään tarvita edes Venäjän informaatiovaikuttamista; tätä menoa me kuoppaamme sen ihan itse. Historian romukoppaan liukuvat ne saavutukset, joiden puolesta edeltävät sukupolvet ovat taistelleet.Tätäkö te poliitikot haluatte? Ennen vaaleja teillä on tapana höpistä isänmaan edusta. Mihin se on unohtunut? Ryhdistäytykää!

Myös media, korskeasti neljänneksi valtiomahdiksi nimitetty,   voisi katsoa peiliin.

Lopuksi haluan huomauttaa, että liikkuvana äänestäjänä en ole milloinkaan sen enempää "hallituksessa" kuin "oppositiossakaan" enkä lähtökohtaisesti kannata mitään puoluetta.