Ilta-Sanomien mukaan Helsingin apulaispormestari  Nazima R. on syyttänyt kepua aluepolitiikasta, koska kepu on ilmeisesti vastustanut (?) rokotusten painottamista pääkaupunkiseudulle. Säälittävää argumentointia! Pääkaupunkiseudulla jää aina - niin nytkin - huomaamatta, että pääkaupunkiseutukin on alue, joka ajaa omia alueellisia etujaan. Sitä ei vain nimitetä aluepolitiikaksi. Pääkaupunkiseudun etujen ajaminen retusoidaan valtakunnan politiikaksi tai se esitetään ikään kuin normina, itsestään selvyytenä, mutta "alueiden"  etujen ajaminen poikkeamana normista, jolle pitää olla erityisen vankat perustelut. 

No, ehkä Nazima R. on hermostunut tänään julkistetuista puolueiden kannatusluvuista, jotka kertovat, että SDP on pudonnut kannatusmittauksissa kolmanneksi. Nazima R. tekee politiikkaa koronalla, kuten moni muukin nyt, kun epidemia on pitkittynyt, yleinen koronauupumus alkaa vallata ihmiset ja vaalit lähestyvät.

(2.4. korjattu Nazima R:n nimen kirjoitusasu.)

Lisäys 2.4. Tällaiset eturistiriidat ovat siitä näppäriä, että ne pakottavat myös median paljastamaan todellisen karvansa. Valtakunnalliseksi lehdeksi usein mielletty  Helsingin Sanomat rientää puolustamaan pääkaupunkiseutua. Siinä ei tietenkään ole mitään väärää. Ilmoittaahan lehti jo nimessään, minkä seutukunnan äänenkannattajasta on kyse. Sama koskee tietenkin maakunnallisia lehtiä kuten Ilkka-Pohjalainen, Savon Sanomat jne. Ongelmalliseksi tilanne muuttuu vasta, jos esimerkiksi HS ostaa näitä maakuntien ykköslehtiä, jolloin tiedonvälityksen kenttä kaventuu ikävästi.

Myös Yle:n toimintaedellytysten turvaaminen on tärkeää. Yle on meidän kaikkien omistama media, eikä se voi olla kallellaan mihinkään suuntaan alueellisesti tai poliittisesti. Poliitikkojen pitää turvata Yle:n vapaa toiminta ja toimittajien on pidettävä päänsä kylmänä.