Slogan: Vakaa kuin kallio. Paras slogan. Perustuu vertaukseen, monitulkintainen: viittaa esimerkiksi ehdokkaan persoonallisuuteen, Suomen peruskallioon, kenties presidentti Kallioon, joka tosin kuoli sydänkohtaukseen, tuskin Kallion kaupunginosaan:) Joka tapuksessa slogan pyrkii luomaan turvallisuutta epävakaassa maailmantilanteessa.

Puhe: Rehn ei ole mikään Suomen Obama, ja puhetapakin on jotenkin henkeähaukkovan katkonainen. Myös Rehn pyrki sisällyttämään lyhyeen puheeseen kaikkea maan ja taivaan väliltä kuten muutkin ehdokkaat. En tiedä, onko se paras tapa. Teemoina olivat tietenkin Ukraina, turvallisuus, omavaraisuus, talous, kahtiajaon torjuminen

Haastettelu: Aluksi Rehn pääsi selittämään, mitä hänen sloganinsa tarkoittaa. Sitten häntä hiillostettiin Suomen ydinvoimaan liittyvistä ratkaisuista. Tämä oli itse asiassa Rehnille edullista, koska hän pääsi heittämään piikkejä Stubbin suuntaan ja kertomaan, että oli jossain vaiheessa vastustanut yhteistyötä Rosatomin kanssa. Taloudesta puhuessaan Rehn on kotikentällä ja pääsi kommentoimaan sitä paitsi kotimaan tilanteen, myös komissaarin työnsä kautta. Jälleen kerran huideltiin pitkään asioissa, jotka eivät kuulu presidentin tehtäviin. Niihin päästään aina kiinni, vetoamalla arvojohtajuuteen ja presidentin mahdollisuuteen herätellä keskustua eri asioista. 

Ukrainakin otettiin esille. Rehn yritti kiemurrella päästäkseen sanomasta, onko Suomen vielä annettava aseapua mutta totesi lopulta, että oma puolustus menee edelle jo Suomen sijainnin vuoksi.

Rehn on ollut pitkään erilaisessa merkittävissä  tehtävissä, joissa hän on ollut hyvin informoitu. Se tuo varmuutta ja näkemyksellisyyttä. Syntyy vaikutelma, että Rehn hallitsee laajat kokonaisuudet eikä joudu vetämään mielipiteitä hihasta ensin tuulta haisteltuaan. Että vakaa kuin kallio? Ehkä!