Keskimmäinen koira Pilvi täytti jo viime vuoden maaliskuussa 8 vuotta ja olisi näin ollen päässyt veteraaniluokkaan. Harkitsin lähtemistä, mutta rupesi laiskottamaan. Minnekään kauaksi en viitsi lähteä, mutta tänä vuonna on taas Kuopion kolmipäiväinen näyttely. Jospa sinne?

Ensin pitää tietysti tarkistaa tuomarit. Perjantaina Johan Juslin. En muistaakseni ole koskaan ollut Juslinin kehässä ja tuskin menen nytkään. Lauantaina olisi Soile Bister, ehdottomia lemppareitani tuomarina. Bisterin kehässä olen ollut kolmen koiran kanssa. Minni saavutti tuloksen Nuo1/Nuk1, Tuisku Avo1/Avok3 ja Pilvi Jun ERI/Sert/Rop. Jokainen toki päättää itse, kenelle tuomarille vie koiransa ja kenelle ei, mutta hieman hämmästyttää, että esim. viime syksyn Helsingin näyttelyssä Bisterille oli esitetty kolme (3) havannankoiraa; Etelä-Suomessa sentään on havaneeseja pilvin pimein. Sunnuntaina tuomaroi sitten Attila Kelemen, täysin tuntematon suuruus minulle. Piti ihan googlata. Tjaah!

Pilvi on ollut kehässä viimeksi kaksivuotiaana! (Mihin ne vuodet oikein hujahtivat?) Niinpä se tarvitsisi aika paljon uudelleen koulutusta osatakseen käyttäytyä näyttelyssä varsinkin, kun se ei osannut sitä edes nuorena vaan veti maha maata viistäen aina, kun kulki muiden koirien perässä. Yksinään se esiintyi mallikkaasti. Ja sitten pitäisi varmaan saada alle muutama mätsäri; niitähän riittää. Niin - ehkä Pilvi on myös hieman pyylevä. Talvella ja muuten huonojen säiden aikaan tahtoo kertyä  ylimääräistä silavaa sekä omistajalle että koirille. Siis laihikselle?

Miten Pilvi mahtaisi pärjätä  kehässä? Nuorenahan se menestyi erinomaisesti, mutta hyviä koiria on nykyään enemmän. Pilvi ei missään nimessä ole nuoruutensa iskussa; siitä näkee että ikää on jo kertynyt. No, veteraani on veteraani, mutta mitä iloa toisaalta olisi jostain EH:sta ja kilpailuluokan nelosesta? Ei mittään!

Kun olen päässyt ajatuksissani tähän saakka, kehiin palaaminen alkaa tuntua jokseenkin vaivalloiselta ja turhalta projektilta. Ehkä tyydymme kääntämään kylkeä kotisohvalla. Sieltä käsin on mukava kommentoida muiden omistamien koirien taaperrusta näyttelyuralla.