Huomenna on Sorsasalossa koiranäyttely. Omia koiria minulla ei siellä ole, joten menen turistiksi, jos viitsin. Viitsinkö, riippuu lähinnä säästä. Tällä hetkellä on 15 astetta lämmintä ja vettä sataa. Ei hyvä! Toivottavasti huomenna on parempi keli. On turhauttavaa tarpoa raviradan kurassa pitkäkarvaisen pienen koiran kanssa. Huolellinen turkin kunnostus liukenee hetkessä liejuun. En myöskään tiedä, käynkö näyttelyssä la vai su. Minua kiinnostavat rodut ovat harmillisesti eri päivinä. Havaneeseja on ilmoitettu vain 17. Tuntuu kuin viime aikoina olisi havannnakoiria ollut näyttelyissä totuttua vähemmän - vai kuvittelenko vain? (Asianhan voisi täsmällisestikin selvittää, mutta enpä viitsi.)

Aikoinaan Sorsasalon näyttely pidettiin toukokuussa tai kesäkuun alussa. Yleensä oli hyytävän kylmää tai sateista tai sekä että. Silloin syntyikin sanonta, että Sorsasalossa sataa aina. Sitten näyttely siirtyi elokuuhun, ja kelit ovat olleetkin parempia. Muutaman kerran on tosin ollut kammottavan kuumaa, kuten viime kesänä. Aivan "huippua" oli myös se pölisevä hiekkakenttä, jolla näyttely  yhteensattumien eli ravien vuoksi kerran pidettiin. Sinänsä on käsittämätöntä, että tällainen yhteensattuma pääsi tapahtumaan!

Sää on Suomessa ovela juttu. Siskon espanjalaiset ystävät olivat täällä käymässä juuri koiranäyttelyiden aikaan vuonna jotain. Kuumaa oli. Yhdentoista aikaan illalla perhe istui perinnemökillä niemennokassa ihailemassa auringonlaskua ja tyyntä Kallaveden järvenselkää eikä palellut.  Paratiisi, arvelivat epsanjalaiset. Niinpä, mutta kovin toisenlaistakin olisi voinut olla. Esimerkiksi sellaista kuin on nyt. Ja muistanpa sellaisenkin heinäkuun, jolloin satoi räntää.

Vaihtoehtoisena projektina huomiselle olisi ryhmäpuutarha-alueella talkoopäivä. Jokaisen mökin pitää tehdä 10 tuntia talkootyötä vuodessa. Jos ei tee, pitää maksaa puuttuvista tunneista. Summa ei ole suuri, ja aika monet kuittaavatkin talkoonsa rahalla. Toisaalta on myös innokkaita puurtajia, jotka tekevät hommia enemmän kuin on pakko. Heille se on huvia ja ajankulua. Saa nähdä, mistä itseni huomenna löydän. Kotisohvakin kuuluu vaihtoehtojen joukkoon, jos sää menee oikein tympeäksi.