Olenko vannonut, että en kirjoita säätilasta? Ei olisi kannattanut vannoa; kirjoitan kuitenkin. Pääsiäisestä lähtien kevät ei ole juuri edistynyt. Lumi on kylläkin sulanut ja jäätkin enimmäkseen, mutta on viileää, pilvistä ja harmaata. Aurinkoa on tarjolla muutaman tunnin pätkissä. Tänä aamuna tuli sitten bonuksena se ennustettu lumisade. Varhain aamulla lunta ei ollut, mutta jo ennen kahdeksaa maan peitti viiden sentin kerros märkää lunta ja lisää tulee koko ajan.

Lumisade tiesi ongelmia autoilijoille, joista valtaosa on vaihtanut kesärenkaat alle. Lähikadullakin oli auto sinkoutunut reunakaiteen päälle. Hyvä että oli edes siihen pysähtynyt. Kaiteen takana on jyrkkä rinne, joten voisi käydä pahastikin, jos auto sinkoutuu sinne. Vain pari viikkoa sitten kaiteen vieressä oli edellisen kerran siihen suistunut auto. En voi kuin ihmetellä. Kadussa on kyllä kaarre, mutta se ei ole mitenkään vaikea ajaa. Alueella on 40 km/h:n nopeusrajoitus, mutta suuret ylinopeudet ovat tavallisia. Niissä on varmaan syy suistumisonnettomuuksiinkin.

Lumisade huhtikuun lopussa ei ole näillä korkeuksilla mikään harvinaisuus, mutta silti se tympäisee ja rankasti, vaikka tietääkin, että lumi todennäköisesti sulaa pian pois.